Barcelona, värmebölja, midsommar

...
Ja, när man är en latmask var det gäller sitt bloggande får man göra grova sammanfattningar av mycket gången tid. Men imorgon far vi till USA och Colorado för att hälsa på Maxine och hennes familj så nu var vi tvungna att tömma kameran för att ha plats till nya bilder. Allt är packat och klart och Erik ligger och sover, än så länge ovetandes om vår långa färd imorgon. Vårt flyg lämnar svenska mark söndag klockan 11.03 och klockan hinner bli halv fyra om natta innan vi kan stappla av planet i Denver. Väskorna är laddade till tänderna med snacks, böcker, kritor och handdockor - vi lär väl hålla igång. Som tur är har mitt knä som jag skadade ganska rejält i tisdagskväll läkt riktigt bra och jag kunde slänga kryckorna efter bara två dagar! Gissa om jag känner mig lättad över det.

Juni har på något sätt gått i ännu mer rasande fart än månaderna brukar göra, jag fattar inte riktigt varför bara. Vi har varit hemma båda alla tre och just nu kan jag inte komma på vad det är vi gjort, ni får titta på bilderna och se.

Erik spelar gärna luftgitarr, han grejar med de små fingrarna och säger dumduledudum. Och så sjunger vi mycket, han kan de flesta rörelserna till imse-vimse och det är också en av hans favoriter - Tusen tack finfina kusiner för den himla finfina och kul sångpåsen vi fick i födelsedagspresent! Någon gång ibland får man fortfarande lov att dansa tryckare med killen men oftast har han inte riktigt ro. Han har börjat klättra uppåt lite mer än tidigare, imorse när jag kom in i köket satt han uppflugen i leksakslådan och spelade munspel!

Vi har varit ute med båten flera gånger och han älskar det verkligen, står och spejar över vattnet som stänker och säger ouj, ouj hur länge som helst. Ouj eller Ouch är favorituttrycken överlag. Han är ofta förundrad och fascinerad över allt som kommer i hans väg, gräshoppor, lyftkranar, stora stenar, ankungar och fina pölar. En gång har vi sovit över med båten och det tyckte han var toppenmysigt. Han snurrade runt inne i kojen, knackade i taket och slängde sig bland kuddarna och tyckte det var så kul att han inte kunde somna förrän klockan hade blivit halv elva...

Ordförståelsen ökar mer och mer, när jag satt med tilltufsat knä i onsdags och telefonen ringde kom jag inte upp snabbt utan frågade Erik om han inte vill hämta telefonen till mig. Han pekade på sitt öra, sg lite bekymrat på mig men när jag frågade igen så sprang han in i vardagsrummer och hämtade den! Häftigt att kunna kommunicera så mycket med varandra. Han gör sig också oftast förstådd (tror jag). Med hemmagjort teckenspråk, lite ljud och pek så löser det sig, och annars tar han en bara prompt i handen och går iväg och visar vad det gäller.

Men nu ska jag sluta skriva och börja ladda ner lite bilder, jag börjar med några från Barcelona där vi var i slutet av maj och firade morfars födelsedag, med halva tjocka släkten.


Fulldukat bord hemma hos Sophie första kvällen!  Fully made tabla first night at Sophies place!
Fulldukat bord hemma hos Sophie första kvällen.
Well prepared table at Sophies place the first night.



Erik käkar sin första jordgubbe i morfars knä. Inte den sista i sommar. Jens hejar på.
Erik eats his first strawberry in grandpa's lap. Not his last though! Jens saluts it all!




Frukost på Placa Reial dagen efter. Fredrick, Sophie, Line, Lindsay och Jens.
Breakfast at Placa Reial the day after.



Fast Erik hade förstås inte ro i kroppen för att sitta still under en hel frukost, han har redan börjat utforska denna nya plats.
But Erik was of course not satisfied sitting down thrue a whole breakfast, he started instantly investigating this new place.



Det var bara för oss andra att följa efter. Här Line och Lindsay på strövtåg genom Barcelona.
There was nothing to do except follow him. Here Line and Lindsay on excursion in Barcelona.




Erik tar en liten paus i morfars knä igen och dricker mandarindricka med sugrör!
Erik has yet another break in grandpa's lap, drinking mandarinjuice with a straw!



Mostrarna och morbrorn glassar i solen och är snygga.
Aunts and uncle are looking hot in the sun!



Erik i vimlet, lyssnar på ett salsaband.
Erik in a crowd, listening to some salsa.



Line och Erik tycker det spanska livet är härligt!
Line and Erik really enjoys life in Spain!



På kvällen var det dags att fira morfar, med underbara tapas och cava. Så här goa och glada blir man av det! Erik hade som tur var somnat för länge sedan i sin nya vagn.
At night it was time to celebrate grandpa, with wonderful tapas and cava. It made us this cheerful. Luckily Erik was sound asleep by then, in his new stroller.



Dagen efter var det inte lika soligt men vi trotsade vädergudarna och tog oss upp till Parc Guell. Sophie tittar fram.
The day after wasn't as sunny, but we went up to Parc Guell anyhow. Sophie's peeping out .



Erik satt tryggt i morbrorJens armar hela vägen upp.
Erik was safely carried all the way up by uncle Jens.



På vägen ner blev det fler tapas och en liten paus. Kryddad med syskonkärlek.
On the way down we had some more tapas and a short break - sugared with some love.



Och här är det mer kärlek på gång. Familjens två yngsta myser medan vi andra packar. Redan på söndag morgon var det dags för hemresa.
And here's some more love. The two youngest in the family are playing around while the rest of us start packing. Already sunday morning it was time to head home.



Tillbaka på svensk mark. Så här fint äter nu Erik själv med gaffel. De vankas blodpudding med lingonsylt. Smaksens!
Back home Erik gets the grip on the fork really well. Here we serve the swedish meal black pudding with lingonberries. Tasty!



Sen blev det plötsligt högsommarvärme och vi tog oss till Eriksdalsbadet där Erik plaskade omkring i barnpool länge och väl. Här är det dock lite mellis i skuggan.
Then we were hit by a hot chock in Sweden and we went to the local swimmingpool next door. Erik spent a long time playing around in the baby pool. Here it's time for a little afternoon snack in the shade though.



Dagen efter nöjde vi oss med att plaska i en balja på tomten. Det var också härligt!
The day after we stayed home and took a bath in our babytub. It was just as fun!




Sen åkte vi ut i Mälaren och övernattade på båten. Nästan som att campa, fast bättre. Efter att ha grillat korv blev det jordgubbar på klippan i solnedgång.
Then it was time for a trip with the boat. Almost like camping but better. After a barbeque we had strawberries on a cliff in sunset.



Men det är det här med att sitta still - det är inte lika njutningsfullt när man är liten och det finns massor med upptäckarlust i kroppen.
But it the thing with still - it's just not enjoyable when your little body is full with adventureous spirit.



Erik myser ombord på båten.
Erik thinks it's cosy inside the boat as well.



Och så var vi framme vid midsommar och sill lunchens skål, garanterat alkoholfri!
And then we're at midsummer and the lunch with herring and a salut - garanteed non-alcoholic!



Erik älskar sina jordgbbar - här med lite grädde till. Spana in den nyklippta luggen.
Erik loves his strawberries - here served with some creme. Chek out the new haircut.



Sedan tog vi båten ut till Södra Lagnö för att hälsa på Birgitta och hennes familj i deras nya sommarställe.
Then we took the boat out to Södra Lagnö to visit Birgitta and her family in the new cottage.




Där var det bland annat hängmattehäng med Sebastian, och massor av bus med alla andra barn, stor grillfest och en riktig uppesittarkväll på vägen hem.
There Erik hung out in the hammock with Sebastian, played around with all the other kids, had barbeque and stayed up really late on the boat on the way back.



Massor med kramar och pussar på er alla fina vänner och familj. Längtar efter att få träffa er snart!
Lots of kisses and hugs to all you great people out there. Long to see you soon!



RSS 2.0