På håret

Ja, man brukar ju säga att det hänger på det - håret.
I Eriks fall kan vi konstatera att det inte gör det - han är minst lika söt i kort som långt. I helgen åkte saxen fram och lockarna föll. Vi fick ett ryck helt enkelt.

Det var en riktigt mysig helg vi hade. Förutom att vi lekte frisörsalong så hade vi Ingela och Mattias här på middag lördagkväll och på söndagen var det familjemiddag hemma hos Sophie. Så massor av umgänge hann vi med, och Erik och pappa var en sväng i Blecktornsparken där det var Djurens dag. Erik klappade getter - hästa - som han kallade dem och tittade på puppen (tuppen). Det verkade vara poppis. Annars satt vi i sandlådan och grävde och jag fick planterat lite lökar inför våren, och satt ett par perenner.

I torsdags och fredags var det planeringsdagar på dagis så Erik var hemma då med - kanske därför helgen känns skön, den var nästan fyra dagar... Hursomhelst så passade vi på att ta en tur till Eriksdalsbadet på torsdagen. Vi hade Sophie med oss och Erik tyckte det var jättekul. Mest spännande var det att gå ut till utomhuspoolen genom plastdraperiet, och att simma i grottan där vattnet forsar tror jag. Fast det var också ganska mysigt att sitta i babypoolen och sparka i vattnet med fötterna. För att inte tala om omklädningsrummets tjusning. Där var en skolklass med ett gäng tjejer i 9-årsålder som bytte om när vi skulle klä på oss, de fnittrade och skrattade och tyckte Erik var söt förstås. Han sprang omkring där naken, runt, runt  och tittade på dem alla, och så tjöt han chejjé, chejjé, chejjé. 
Var ska det sluta?

Här kommer lite dokumentation från när vi klippte håret.
Some pictures from when we cut Erik's hair this weekend.



Mamma visar på nallen hur vi ska klippa håret.
Mommy shows on the teddybear how you do when you cut your hair.



Och sedan var det Eriks tur att pröva. Nu gäller det att vara snabb, fram med saxen innan han förlorar intresset.
And then it was Erik's turn to cut teddybear's hair. Quick, get out the scissors, while he's occuped.



Ett djupt andetag sedan är det bara att börja klippa.
A deep breath then cut!


Sedan går det som en dans. Erik satt jättestilla och verkade nästan dagdrömma.
And it was no problem at all. Erik sat all quite like he was daydreaming.




Och busade bara lite grann...
Except for some faces to the camera...




Och så här fin blev han till slut!
And the result was cuteness!



färgglad

Hej på er alla favoriter,

vi har haft en skön helg med massor av härligt umgänge, vila, lek och god mat. Hoppas er helg också har varit toppen. I lördagskväll var vi hemma hos Janne, Lina och Malte och käkade tacos och pratade. Hela vägen dit satt Erik och sa "täffa Matte, täffa Matte" för det sa jag vi skulle göra när vi åkte.

Och så har vi det hela tiden härhemma just nu, han pratar och pratar dagarna i ändå och överraskar oss för jämnan med massa ord som vi inte ens visste att han kunde. Ikväll när han satt och lekte med sin grävmaskin la han den ned på sidan och sa "popa shova" = skopan sova. Allt oftare är det två och tre-ordsmeningar som han får ihop och vi har så roligt åt att ta del av hans tankar och associationer. Jag önskar att jag kunde komma ihåg alla roliga saker han får ur sig, kanske måste jag försöka skriva ner dem lite snabbare. Jag fick faktiskt en bok när han föddes av min kompis Eva som var till för citat. Det börjar nog bli dags att plocka fram den nu.

Härom dagen skrattade jag och Karolina också gott. Vi satt och ritade  och Karolina gjorde en stor clown-teckning. När hon höll upp den för att visa Erik pekade han på den och sa "pappa", utan minsta tvekan. Det tyckte vi var väldigt kul - Fredrick blev inte lika road när han fick höra det...

Idag hade vi också målarstund. Här kommer lite bilder från det:


Vad gör man en regnig söndagseftermiddag? - Plockar fram fingerfärgen...
What to do on a rainy sunday afternoon? - Bring out the fingerpaint...





Då kan det bli riktigt roligt!
That makes it a funny sunday afternoon!



Sen är det bara att duscha av sig när man är färdig.
There's only one way to clean up afterwards though.




RSS 2.0