febrigt

Ja så här kan man sammanfatta förra veckan.
Hög feber och väldigt tjockt snor som fullkomligt dränkte vår lilla kille, och vi vadade runt i snutna papperstussar och alvedon, Byggar Bob gick på högvarv, och jag tror vi läste "Ludde lagar soppa"  150 gånger för det var allt vad lillen orkade med. Stackaren!

Men vi ska inte klaga, det var vår första sjuka vecka sedan vi började dagis och jag var beredd på många fler. Idag var det dags för dagis igen och Erik tyckte det var roligt att komma dit men ville inte att jag skulle gå...
Förhoppningsvis går det lättare imorgon.

Och allt läsande av "Ludde lagar soppa" har satt sina spår, när jag var med Erik i järnaffären i eftermiddag för att köpa spik utropa han glatt "Laga soppa!!" - och mycket riktigt kommer ju Räven med en spik till Ludde som han tycker han ska koka soppa på: Spiksoppa!

Och idag skulle jag ju gärna vilja ha lagt ut lite bilder från våra skånedagar, men jag har ju fortfarande ingen kamera så jag får förlita mig på andras bilder. Veckans rekommendation är som tidigare tvillingarns blogg. pillanopuh.blogg.se där man kan se de små sötnosarna tillsammans. Och så kan man passa på att se alla andra fina bilder på Tyringekussarna! Och jag ska försöka komma iväg och köpa ny så fort ny lön kommer så att vi kan hålla sidan up-to-date på alla plan. Men här kommer iaf några bilder från helgen som jag tog med Fredricks kamera.



Erik busar i den nya sängen - mina damer och herrar vi har nu 160 cm att vältra oss på!
Erik's playing around in our new bed - ladies and gents, we now have 160 cm to sleep on.



Jag vill upp!
Lift me up!



Vi leker bäbis i magen - Erik är väldigt intresserad av bäbis i magen just nu. Här har han stoppat in en liten nalle under tröjan.
Erik's stuffed a teddybear under his shirt pretending he's carrying a baby. He's very into this right now, talk's about "baby in the tummy" all the time.



Och så vår fining i närbild.
And then a close-up on our sweetheart.


kärlek/love


dagisbarn

Hej på er igen,

ja, nu känns det faktiskt som att vi har ett dagisbarn, på riktigt. Erik har kommit tillrätta med alla barn och fröknar, han tycker om att komma dit och vill ibland knappt gå därifrån. Fröknarna säger också att han tar för sig mer och mer, både inför de andra barnen och med att utforska hela gården, som de delar med tre andra förskolor. 

Han leker ganska mycket med alla barnen och jag tycker också att de är väldigt bra på att styra hela gruppen så att alla har någon att vara med och inte alltid med samma. Men Elis, som började nu samtidigt, och han går tydligen omkring och kramas på gården så fort de ser varandra. Så kanske är det något på gång där. Ann-Margreth berättade något fint idag när jag kom och hämtade. Under eftermiddagen hade Asta puttat på Elis så han ramlade och Erik satt och vaktade honom på golvet tills en fröken kom för att trösta. Elis pratar inte än men Erik hade förklarat att "Elis ramla Asta" - så han var en riktig liten hjälte!

På torsdagarna går de på utflykt till Årstaviken, då har vi packat ner matsäck och det är samling ute på gården innan avfärd. På tisdagarna är de indelade i grupper efter ålder och minstingarna,som Erik hör till, har en magisk påse som de hittar på saker med. Jag är ganska nyfiken på den där magiska påsen och hoppas få veta mer imorgon när det är föräldramöte. 

Emellanåt är han tröttare på kvällarna än vanligt och han kan också vara lite mer krävande. Kanske är det för att han måste anpassa sig efter så många fler på dagis och då passar på att ta lite mer plats när han kommer hem. Han slänger sig på golvet och storgråter om han inte får som han vill. T.ex. stå med fingrarna i köttfärsen när vi trillar köttbullar - som ikväll. Men det märks också att han tar efter de större barnen i nya bus och lekar, och det är ganska kul att se. Imorse när vi kom satt Malin, som är föreståndare, och målade kattansikten på några barn. Det blev naturligtvis poppis och alla ville vara kattungar, Erik fick också en liten nos, och små morrhår. Sen kröp han omkring på golvet och sa mjau tillsammans med de andra. Jag fick en liten klump i halsen över att se honom leka sådana där stora föreställningslekar.
Men som sagt, vi trivs bra!

Annars är det roligaste Erik vet just nu att sitta på köksgolvet i ett berg av papper, som Karolina haft med från skolan, och rita. "Riita bandis", säger han och vill att vi ska rita grävmaskiner och bandgrävare flera timmar i sträck. Byggare Bob gick varmt på TV för några veckor sedan men det har lugnat ned sig lite nu. Fast han pratar fortfarande mycket om att "Rulle fasta jejan" (Rulle fastnade i leran). Rulle är ångvält och en av Byggare Bobs maskiner för er som inte är initierade. Hela köksgolvet är för det mesta täckt med papper och vi har köpt kritor i tre omgångar. Det är ju inte bara för att vi ritar upp dem utan för att de på något märkligt vis hela tiden försvinner.

Och så pratar vi mycket om bebisar för tiden. Janne och Lina fick en liten flicka förra lördagen (som ska heta Polly), och Line har en bebis i magen ju, och så har han sett bilder på mig när jag var gravid. Det blev ju jättekonstigt. Flera gånger om dagen petar han mig i magen och säger "mamma, bäbis". Jag har visat honom flera bilder på när han var nyfödd och försökt förklara att jag hade en bebis i magen som kom ut och visade sig vara Erik. Jag tvivlar på att han tror mig. Häromdagen kom han med en liten legobit som han stoppade innanför tröjan på sig själv och sa "Bäbis" till.

Okej, här kommer lite bilder från förra veckan.



Guitar Hero.



I väntan på att degen ska jäsa klart tar den lille bagaren ett rån - med smör...
Waiting for the dough to rise the little chef eats a cracker - with butter...



Erik försöker lista ut hur en liten klämma fungerar.
Erik is trying to figure out how a little clip works.



Han lyckas!
He succeeds!

RSS 2.0