Pippi eller pirat


Ja, Karin ska också bli pirat när hon blir stor! Eller vänta var det kanskeännu hellre Pippi...
Yes, Karin also wants to be a pirate! Or wait, maybe rather Pippi Longstocking...


Äh, varför skulle man behöva välja? Man kan väl bli både och. Erik har en lång lista på saker han ska bli; sjörövare, tågförare, polis, surfare och en sån som kör helikopter.
Bah, why chose? Make it all happen! Erik already has a long list of stuff he wants to do when he's grown up: be a pirate, a traindriver, a policeman, a surfer and one who rides with helicopters.



Lite syskonhäng i soffan.
Cool kids hanging out on the couch.



Karin har fått så långa armar och fingrar på sista tiden. Hon når nästan allt.
Karin's arms has grown lately, noadays she reaches almost everything.



Hela helgen och ett par dagar till har Erik inte haft något annat på sig. Klänningen fick vi av Nina och Nea, till Karin, men den hade några små fläckar som inte gick att bli av med så den hamnade i utklädningslådan. Där hittade han den i lördags. "Jag ska aldrig ha något annat på mig, mamma!" Med nöd och näppe lyckades vi övertala honom att åtminstone ta på en tröja under så att han inte skulle frysa när han gick till dagis idag. Men han fick många komplimanger. Och det kan man förstå, söt som socker.
All weekend and more Erik has worn nothing but this dress. We got it from Nina and Nea, for Karin, but since it had a couple of stains that didn't get of it ended up in the costume-box. And there he found it saturday. "I never want to wear anything else, mom!" We just about managed to get a long-sleeve sweeter underneith it, when he went to day-care this morning. But he got a lot of compliments. No wonder! Sweet as sugar.



Karin jobbar på sitt bordsskick.
Karin's working on her table manners.




Erik och Edtih med. Hon var här med Bernhard både lördag kväll och sväng på söndag förmiddag. Mycket härlig lek och trevlig umgänge för föräldrarna med!
Erik and Edith too. She was her with Bernhard for both saturday and sunday. Lot's of fun for kids and parents.


Annars är allting bra med oss, lite förkylda och snoriga men vid ganska gott mod. Och imorgon bär det av ner till Skåne. Må så gott tills nästa gång.

Take care til next time!

Hösten är här och MORRIS!

Ja, förra inlägget skrev jag sent och i mitt kvällstöcken glömde jag meddela det viktigaste och bästa av allt:
Att Kusin Morris har kommit till världen - för er som inte redan hade koll på detta...
Max och Moa fick en fin liten bror, ganska lik sin far, vad man kan tyda från bilderna iaf (gå gärna in och kika på deras blogg: pillanopuh.blogg.se!)

Och hösten är här med besked. I söndags fick vi den där härliga timmen tillgodo, men idag började det skymma redan vid fyra kändes det som. Huu!
Men det är väl bara att hanka sig igenom november så kan vi börja julpynta sen...

Vi hade iaf en härlig långhelg. Vi var lediga fredag-söndag hela familjen och hann både sätta vinterdäck på bilen, tömma krukorna på sommarens kryddor, mysa med vänner OCH ta det lite lugnt.

Och familjelivet är så kul just nu. Erik är för det mesta på ett strålande humör och verkar ganska tillfreds med livet just nu, och det händer nya saker med Karin varje dag. Ett stort fokus läggs sedan en vecka på att undersöka rösten, hon morrar och kurrar och skriker och sjunger dagarna i ända. Erik tycker att det är lite störande ibland, tex om hon ska sitta bredvid när vi läser saga, men jag kan knappt hålla mig för skratt. Det låter väldigt roligt, och hon är djupt koncentrerad.
Förutom röstövningar så vill hon gärna sitta, och det gör hon riktigt bra nu. Ligger hon på magen blir hon snabbt frustrerad dock, för hon kommer inte upp och dit hon vill. Och det är mycket hon vill, ha koll på allt - och ta och smaka på det, förstås! Hon lyckas greppa det mesta med lite tid på sig och kan förflytta en sak från en hand till en annan. Varje kväll sitter hon med vid m iddagen och äter av en egen liten smakportion, och hon börjar bli ganska bra på det faktiskt. Det är inte alls så att det mesta kommer ut igen.
När Erik kommer hem från dagis med sitt härlig "Heeej Kaarin" så strålar hon av lycka - så jag tror hon börjar få ganska bra grepp om vilka vi är också.


Och Erik har många roliga funderingar och åsikter. Jag ska försöka återge en konversation vi hade för någon vecka sedan. Jag stod i köket och lagade mat, Karin låg i babygymmet på golvet och Erik satt bredvid och lekte. Så sa han plötsligt:
"Nu har vi snart ett barn till, mamma!"
Jag blev lite konfunderade och förstod inte vad han syftade på. "Vad menar du nu. Vilket barn tänker du då på?"
"Den där!" utbrast han och pekade på Karin som låg och tuggade på en tyggiraff.
"Jaha, du menar att hon snart är ett barn och inte bara en bebis." "Just det!" "Ja, tänk när hon blir så stor så att hon också ska börja dagis."
"Mmm... då kan hon gå på ett dagis bredvid mitt, så är vi på samma gård."
"Jaha du, jag hade nog tänkt att hon skulle gå på Svarta Grisen hon med. Får hon inte det?" frågade jag lite försiktigt. Han tänkte efter ett litet slag.
"Jo, men hon kan gå där först så kan vi bygga ett skjul (! ) på gården sen som kan bli hennes dagis."
Var han fick det här med skjul ifrån har jag ingen aning, men jag fick kämpa vid diskbänken för att inte brista ut i skratt.
"Okej, vilka skulle hennes  fröknar vara där då?"
"Några som ser till att barnen inte slåss och bråkar."
"Nej, det låter bra tycker jag, vi vill ju inte att de ska slåss och bråka där."
"Nej, för det är inte bra."
"Just det."

Ja, det finns så många guldkorn jag skulle vilja delge er och skriva ned för att minnas. Häromdagen berättade han också för Fredrick att "nu, så länge Karin är liten bebis så leker han mest med Elis, men sedan när hon blir större så ska han bara leka med henne på dagis". Så då hade han i alla fall accepterat det här med att hon nog ska börja på hans dagis i alla fall.
Och igårkväll när vi skypade med morfar och vi berättade för Erik att morfar faktiskt jobbar på ett dagis nu, så var hans spontana kommentar "nej, men du kan jobba med ett rikigt jobb morfar!". Hahaha - den repliken kommer jag inte återge på dagis!


Här kommer lite bilder från våra sista veckor.



Så god så man vill äta upp henne!
Don't you just want to take a big bite?



Förförra helgen hade vi en morbror på besök. Det blev shopping, lek i parken och en tur till Eriksdalsbadet. Och så lite fotboll på tv förstås...
Two weekends ago we had an uncle visiting. After some shopping, an hour at the playground and the indoor pool it was time for some soccer...




Karin fick titta på mamma istället.
Karin watched mommy instead.



Erik bygger briobana och Karin får vara med.
Erik plays with his brio-train and Karin joins in.




I helgen var det dags att byta till vinterdäck
Time to put on the winter gear on our car.



Och till sist en hälsning till Jens - vinsten igår var Karins förtjänst; hon hade mff-strumporna på!
Karin is happy in her high-chair! And right socks from the favourite soccer team.


kram
hugs




RSS 2.0