julkul och andra festligheter

Jul?
Ja, visst känns det längesedan. Men eftersom det var över en månad sedan som jag la upp bilder är det där vi får börja... och jul firade vi som nästan alltid i flera dagar. Med Karolina, med oss själva, med morfar och Birgitta, med Karolina igen, med mormor och sedan slutligen med farfar och Eva. Detta, plus stora paket som kom med posten från USA och från farmor. Herreminje!! Julklappar delades ut i nästan två veckor.

Tack alla, för fina klappar, men framförallt för att ni kom upp och hälsade på och gjorde vårt jullov till en lång och mysig ledighet med härligt umgänge!!

Nu är vi ju tillbaka till vardagen och det är också ganska skönt. Även om vi blev drabbade av en sådan där riktig "vardags"smäll i helgen när vi, hela familjen åkte på på maginfluensa, i tur och ordning.

Men trots allt - Dagarna börjar bli lite längre här uppe, och flera gånger tycker jag att jag har hört fåglarna kvittra lite extra glatt. Så jag tror på en vår i år igen, efter den långa vinter. Och vi är flera som längtar efter våren. Erik - som ju, tjatade redan i somras om hur mycket han längtade till vintern och snön - börjar tröttna rejält på alla kläder som ska dras på. Varje gång vi ska utom dörren krävs en massa tjat, hot och böner. Han var överlycklig i helgen när vi var för sjuka för att gå ut...

Karin är ju mest en solstråle som alltid, men hon har minsann inte bara festat den gågna månaden utan jobbat på flitigt och lärt sig en massa nya färdigheter. Krypa. Ställa sig upp. Klappa händerna. Säga mamamama. Och ibland när det inte riktigt går som hon vill eller hon blir för att orka det hon vill så visar hon upp riktigt hett temperament också. DÅ blir hon ilsken och ryter till. Det händer förresten också när Erik är i vägen eller vill bestämma vad och vart hon ska. Det accepteras inte! Men som sagt, en massa gott humör och härligh umor. När hon är extra glad, fryner hon med näsan och fnissar nästan ljudlöst. Då blir man härligt fnissig själv. Det ser så roligt ut. 
Det enda som är svårt är att få henne att sova på kvällarna. Fortfarande. Hon kan vara dödens trött, mätt så att hon nästan kräks, men ack, efter en halvtimmes slumrande vaknar hon alltid till och sedan är det jättesvårt för henne att komma till ro. Jag har försökt det mesta, men efter jul har jag bara gett upp. Nu går jag nästan alltid och lägger mig med henne, för det är enda sättet att få henne att somna djupt - om jag ligger bredvid. Okej, jag är ju mer utvilad än tidigare, men hinner inte med någon egentid alls och det är lite tråkigt. Och inte hinner jag blogga mycket heller...
Och säkert en vacker dag, så ändrar det sig. Hon kanske bara måste växa till sig!

Annars flyter det mesta på som sagt. Nu är det snart bara två månaders mammaledighet kvar. Inte så mycket! Jag har ju lite längtat efter att börja jobba igen, men just nu känns det skönt att få vara hemma och jag njuter ganska mycket av tiden med barnen. Det är inte alltid lätt och rosenrött. Ikväll tex fick jag inte ihop middagen tillräckligt snabbt. Vi hade varit ute och lekt i parken och gjort några ärenden. Karin hade vaknat efter bara en halvtimme och kunde inte somna om. Jag tryckte i dem varsin banan på bussen för att de inte skulle få spel och trodde sen att de skulle klara sig en halvtimme längre innan kvällsmaten. Så jag tog mig tid att packa upp varor, och starta upp en lek med Erik innan jag började på maten. Ack så fel jag hade. Karin var både för trött och för hungrig att äta när det väl var dags, jag hade gjort för stora bitar, och hon ville helt enkelt inte ha. Jag trugade och passerade och bönade och trixade innan jag ilsket satte ner henne på golvet för att äta min egen mat. "Ja, men sitt där då!" Hon tjöt förstås, och Erik tittade på mig och sa "Nu var det inte mig du var frustrerad på mamma!", ganska belåten med det. Då rann det mesta av mig och resten av middagen intogs i vänskap, och relativt lugn. Men mindre en timme senare var det honom jag blev frustrerad på efter det sedvanliga "städa-undan-efter-dagen-tjatet". Det slutade också med gråt och tandagnisslan. Men ändå, när jag till slut har fått båda i säng och sitter där i mörkret med Karin vid bröstet och Erik som kurar intill, under täcket, och frågar hur ett monster låter, så känner jag mig märkligt nöjd. Med allt, med oss, med hela dagen.


Här kommer bilder från den gångna månaden. Räknat i festligheter och färdigheter.



19 dec: Kalas hos Elis, som fyller fyra. Edith, Erik, Anna, Elis och Asta.
19th dec: Birthdayparty at Erik's best friend Elis. From left: Edith, Erik, Elis, Anna, Elis and Asta.



23dje dec: Firar Lillejulafton med Karolina, som sover över. Här mitt i presentöppningen.
23rd of dec: Day before Christmas Eve we celebrated with Karolina. Opening gifts and palying around.



24de dec: Erik sitter vid det dignande julbordet och väntar på att det ska blir dags att käka. Han har tagit på sig tomtedräkten! Han ska dricka julmust! Och ja - maten räckte fram till nyår!
24th of dec: Christmas Eve. Erik waits for dinner to be served. He's put his santa-suit on! He's drinking "Julmust"! At least we had enough food to last us til New Year's.



Och här är det dags för julklappsudelning. Erik hjälper tomten gärna med att "läsa"på paketen. Han känner ju iaf till sitt eget namn... Fast när han fick frågan om han kunde tänka sig att komma och jobba hos tomten såg han lite osäker ut och sa att han "nog skulle bo kvar här hemma hos mamma".
And after dinner we had a visit from Santa. Erik helped hand out the gifts, but when asked if he wanted to come and work for him he hesitated and then decided he "rather keep living here with mom".



Karin tar ett smakbett på sin julklapp.
Karin tries out her gifts.




27de dec: Morfar på besök och beundrar sjörövarskeppet. Eriks önskejulklapp nr 1.
27th of dec: Grandpa Björn visits and admires the Pirate Ship Erik got for christmas gift.



28de dec: Tillsammans med morfar och pappa provar Erik att åka skridskor för första gången. Några vurpor förstås, men sedan gick det bättre och bättre.
28th of dec: Together with grandpa and dad Erik tried out skating for the first time. He fell a couple of times, as you should, but was getting better a along.



30de dec: Karin på hal is. De första riktiga krypstegen!
30th of dec: Karin learns to crawl!



31sta dec: Året avslutas på bästa tänkbara sätt. I goda vänners lag. Oscar, Livia, Fredrick, Hedda och halva Erik. Karin och Valter har annat för sig...
31st of dec. We celebrated the last day of the year with good friends. Oscar, Livia, Fredrick, Hedda and half of Erik.  The babies, Karin and Valter was up to something else just this moment.



Här var Karin. Utforskar. Och finklädd dagen till ära.
Her is Karin. Exploring. All dressed up and gorgeous.



3dje jan: Erik har lärt sig att fotografer med mammas kamera!
3rd of jan: Erik's learns to take pics with mommy's cam!



5te jan: Karin vill hjälpa till med disken - och tar sig upp till stående.
5fth of jan: Karin helps out empty the dishwasher - and stands up by herself.



På kvällen öppnar vi det stora paketet från USA, fullproppat med julklappar till alla och envar. Erik tyckte mkt om sin bil.
In the evening we opened the great box from California, stuffed with christmas gifts. Erik enjoyed his car a lot.



Och Karin lyssnar på musik i sin nya radio.
And Karin listens to her brand new radio.



7de jan: Farfara och Eva på besök under trettonhelgen. Nöjd Erik leker loss med den nya brandbilen.
7th of jan: Grandpa Gert and Eva visits us during the first weekend in January. Erik looks very satisfied with both grandpa and his new firetruck to play with.




9de jan: Mys med Eva.
9th of jan: Karin and Eva.



14de jan: Erik hjälper till vid frukosten och matar Karin.
14th of jan: Erik helps out at breakfast and feeds Karin.




23dje jan: På väg mot nya äventyr.
23rd of jan: On our way to new adventures.

RSS 2.0