Applåder och fanfarer: Välkommen Liten Karin

Hej kära familj och vänner,

då är det äntligen dags att introducera Eriks lillasyster på den här bloggen. Det blev en Karin bestämde vi imorse!

Hon kom till världen 14.33 den 28 maj 2010. Hon vägde 3580 gr  och var 51 cm lång, en alldeles perfekt liten unge om vi får säga det själva...
Förlossningen gick hur bra som helst och hennes första dygn har fortsatt i samma trygga anda. Drygt en halvtimme gammal tog hon bröstet hur fint som helst, och under fredagens eftermiddag var hon vaken en hel del och Fredrick och jag fick tid att hälsa ordentligt på henne. Personalen på Södra BB var helt fantastisk och vi fick en så lugn och skön start tillsammans. Hennes första natt sov hon fyra timmar på raken, det var mer än vad jag gjorde. Åtmistone en och en halv av dessa låg jag mest och tittade på henne... Och hon har sovit en hel del sedan dess.

På lördagen åkte Fredrick och hämtade Karolina och Erik som väntade här hemma och sedan kom de tillsammans och hämtade hem oss. Erik gick här sedan under dagen och undrade när det var dags att plocka upp henne, och gjkorde små tappra väckningsförsök när vi inte hade helt koll - men hon sov oberört till halv fem! Erik och jag hann t.o.m. ut en sväng och plocka in tvätt och låtsasfiska nere vid vattnet under kvällen.

Här kommer det ni helst av allt vill ha: Bilder från Karins första dygn!

22 minuter gammal i barnmorskan Lenas famn.
22 minutes old in our nurse Lenas arms.



3 minuter senare på väg mot en första måltid.
3 minutes later on our way to our first meal.



Hej världen, här kommer jag. Karin.
Hello world, it's me. Karin.



En stund senare är det dags att sova lite. Hon hade svalt fostervatten så det första dygnet fick hon hetta Lilla Gny. Då låg hon och gnydde så här hela tiden.
A little while later it's time for her first nap. She swallowed water on her way out and to get it out she made funny noises and faces in her sleep for the first 24hrs. We called her Little Din.



Dagen efter var det dags att träffa storebror. Erik myser lite med en sovande syster. Ett försiktigt och ömsint närmande.
The day after it was time to meet her brother. Erik cuddles up besides a sleeping beauty. A careful and tender first meeting.



Ett av livets stora ögonblick.
One of life's great moments.



Ett dygn efter förlossningen drygt vad det dags för nästa ankomst. Hemma!!!
24 hr after delivery it was time for next Karins next arrival. At home!!



Upp i storebrors  famn så han kan kolla att alla delarna är på plats!
In Erik's arms so he can check her out more carefully! Every part seems to be there.

fortsättning följer....
to be continued...

längtan och väntan

Hej kära alla,

Ja, nu är det förstås mycket fokus på bebisen som ska komma. Erik känner helt klart på sig att det börjar bli dags och har många frågor och funderingar. Imorse kom han tex på att jag inte skulle behöva vara ensam om dagarna längre, när han var på dagis och pappa på jobbet, för då skulle jag ju ha bebisen. Och vi pratar mycket om vad den kommer kunna göra och inte. Vi får tex inte ge den komjölk, för det dricker bara stora barn. Och vi kommer att vara fyra stycken i familjen istället för tre. 

Och här är lite dialog från cykelfärden hem från dagis i veckan:

Erik: Du får inte glömma bebisen sen, mamma.
Jag: Glömma? Hur då menar du?
Erik: På sjukhuset.
Jag: Du menar när jag har varit på sjukhuset och fött bebisen.
Erik: Ja.
Jag: Nej, det ska jag inte göra. Men pappa kommer kanske hem och hämtar dig, så kan ni komma och hämta bebisen och mig tillsammans. 
Erik: Då ska jag bära den.
Jag: Mmm... 

Det är så härligt att känna hans intresse, och engagemang, och det gör att jag kan slappna av lite inför oron att han bara kommer att tycka att det är sjukt svårt med konkurrensen. För det finns helt uppenbart redan en massa kärlek också. Häromdagen kom han spontant fram  och klappade magen och kramade mig och sa "Jag längtar efter bebisen, mamma!". Då bankade iaf mitt modershjärta alldeles extra.

Annars rullar dagarna på, vi förbereder hem och hus för det nya, jag städar och plockar, men tar det också ganska lugnt. V har haft fantastiskt väder sedan i helgen och har tillbringat det mesta av tiden utomhus. Igår på Eriks namnsdag var vi kvar i parken tillsammans med bästisen Elis och hans mamma till klockan var kvart i sex. Käkade glass och spelade tennis med ett strandtennisset som Erik fick i present. Det var så skönt och ungarna sprang i bar överkropp och kunde knappt få nog. Sen fick vi sätta oss på cykeln och pinna hem i ilfart för att få lite mat i magen, men rik protesterade vilt och ville bara fortsätta leka.

Och ikväll var Erik och Fredrick i båten och fiskade och gjorde knuttrick till klockan var åtta. De somnade båda snabbt vid nattningen för en stund sedan.

Så har vi då lite bilder, från fiskestunden ikväll och från en härlig dag med Karolina på Kristi Himmelsfärd.



Lite kvällsfiske under bron.
Some evening fishing under the bridge.



På picknick med Karolina vid Årstaviken. Egentligen hade vi tänkt cykla till Nackareservatet och ha en riktig skogtur, men mammas tjocka mage fick plötsligt nog och vi nöjde oss med andra sidan viken. Det var tur för det började regna efter ett tag...
Picknick with Karolina. We were aiming for a bikeride to the woods, but mommy's tummy couldn't make it, so we settled with the other side of the water. Which turned out to be a good idea, since it started raining after a while...



Här sitter hon och pustar ut. Bildkompostionen skylls på kråkan i bakgrunden som var så väldigt intresserad av vår lunchmat. Den fick ett ägg till slut, kan jag berätta.
Here she's resting after the ride. The compostion of the picture is to be blamed on the crow in the background. Very interested in our lunch and couldn't leave us alone. Got an egg and took off.



När det började regna åkte vi hem och målade tröjor. Erik målade "en maskin som gör ånga och en gubbe som inte lever utan är en staty" på sin. Den blev supersnygg!
When it started raining we went home and painted T-shirts. Erik made "a machine that makes steam and a man that's not alive but a statue" on his. It turned out awesome!



Och så var vi tvungna att göra en till bebisen också förstås. Det blev en lila gubbe.
And then we hade to make something for the baby too of course. It got to be a purple face.



Dagen därpå var vi också väldigt konstnärliga. Vi besökte Rum för barn på Kulturhuset. Ett fantastiskt ställe med kojor, böcker, verkstad, spel och en massa roliga saker att hitta. Erik har tid i verkstaden och målar bokstäver. Då gäller det att ha tungan rätt i mun.
The day after we continued in a creative mood. Visited "Room for children" at the Centre for Culture downtown. It's a great place for rainy days. Books, games, art room, storytelling - you name it. Here Erik is painting letters, in a very concentrated mood.


Till sist en liten mysbild med pappa.
And to end of the day, hugs with daddy.

Valborg och blåsor på tummen

Glad vår på er alla - för nu är den ju officiellt här!

Vi har haft en skön helg, inte jättevarmt men ändå tillräckligt för mycket utelek och valborgsfirande. Stackars Fredrick har förstås mest varit ute på Lidingö och jobbat med att få båten färdig för söndagens sjösättning. Det gick vägen! Nu väntar Erik ivrigt på att få komma ut och fiska, precis som grannen Malcom (6 år) brukar göra.

I fredags hade vi med oss dagiskompisen Elis för första gången utan hans mamma, det gick jättebra. De lekte och fikade och sedan gick vi ut för att tända brasan och grilla korv tillsammans med våra grannar. När Birgitta, Elis mamma kom från sitt jobb var Erik bekymrad för att Elis inte hade hunnit få sin korv ännu. Men vi hade mat så det räckte till alla... Och det var otroligt spännande med den stora brasan förstås, och fast mamma tjatade och tjatade om att inte gå för nära.... en liten brännblåsa blev det på tummen. Det var en "varm pinne" som Erik fick fatt i som gjorde den. Men det var ingen fara, kanske t.o.m. en lagom skada för att förstå hur varmt, "jättevarmt" egentligen är.

Söndagen tillbringade vi i idel goda vänners lag, först förmiddagslek i trädgården hemma hos Bernhard, Virve och Edith och på kvällen åkte vi hem till dagiskompisen Polly och hennes föräldrar och blev serverade utmärkt kalops med rödbetor, och alkofri öl (!) - det var gott tyckte mamma!

Här kommer lite bilder från vår helg.


Elis och Erik har kul framför brasan.
Erik and Elis at the bonfire on Valborg. ( To celebrate springtime.)



Här eldas det lite av varje, gamla trädgårdsmöbler och annat. Erik har inte druckit av ölen!
Some of the neighbourghs took a chans to get rid of old furniture. And the beer is not Erik's!



Erik och Edith har lite härligt söndagshäng i hängmattan.
Erik and Edith hang out in the hammock.


Hade också tänkt lägga upp en bild med lite mage, men den verkar vara omöjlig att ladda upp. Återkommer om jag hinner innan lillungen kommer ut.

kram kram







RSS 2.0