massor av familj

Hej på er,

idag har vi haft riktigt vårfint väder, Erik och jag var ute i trädgården efter dagis och grävde ner liljelökar och plockade maskar. Men först satt vi nere vid vattnet en stund och drack svartvinbärsdricka. Härligt med lite värme!
Också i helgen var det en massa utomhusvistelse, och vädret var fint. Jag jobbade förstås, men Fredrick och Erik pysslade på gården båda dagarna. I söndags hade vi gårdsstädning med föreningen och Erik var med ute och hjälpte till att kratta och lekte med de andra barnen, klättrade i träd och grillade korv. Inte förrän vid femtiden kom de inomhus igen. Efter maten ville han leka med tågbanan en stund. Han gick och hämtade täcke och kudde och satte sig tillrätta i soffan. "Jag kan titta på medan du leker med mitt tåg, pappa."
Dags att gå och lägga sig skulle jag säga...

Tidigare i april har vi ju haft en massa besök av vår härliga familj. Först var det Sophie som kom på påsklov från London, och samtidigt med henne var morfar och Birgitta i stan. Sedan anlände nästa moster, Josefin, och innan hon ens hade åkt hem började en mysig långhelg med farmor. Och när hon åkte hem kom Sophie tillbaka! Det låg ju ett stor askmoln över Sverige som gjorde att flygen inte kunde lyfta. Och det har dryftats mycket om det askmolnet härhemma. Vi har målat stora svarta teckningar och Erik redogjorde också mycket noggrannt för de andra barnen under middagen på dagis förra onsdagen om "hur det brann långt nere i berget så att askan sprutade upp". Fröken var mäkta imponerad!

Men nu kommer lite bilder från en härlig dag på Skansen och lite från våra familjestunder under månaden.




Erik, Lena, Elsa och Sophie på djurgårdsfärjan. En heldag på Skansen väntar. Spana in coolingen i brillorna!
Erik, Lena, Elsa and Sophie on the ferry over to Djurgården and an adventurous day at Skansen. Check out the sunglasses. Cool, huh?



Erik och Sophie har hittat ett trätåg som det är kul att klättra på.
Erik and Sophie found a wooden train that was fun to climb on.



Erik och Elsa rider på dalahästen... Finingar!
Erik and Elsa on a Dala horse... Cute as can be!



En lyxig middag med Sophie och morfar. Loppan och Erik har bakat kladdkaka till efterätt. Lägg också märke till att Erik har delat ut snygga halsband till alla. Är det fest så är det...
Sophie and Erik made chocolate cake for dessert. And Erik handed out pretty necklaces for everyone to dress up in. Because it's important to look nice!



Mer baka blev det av när farmor kom på besök. Här rullas det chokladbollar till lördagsmyset. Pappa och mamma fick gå på bio medan Erik rådde om farmor själv.
And there was even more chocolate to come. Grandma Lena and Erik makes cookies for Saturday sweets. Daddy and mommy got to go to the movies while Erik and Lena enjoyed the sweets by themselves.



Glassigt på Nytorget.
More cool sunglasses.



en påskräv bakom örat

Glad påsk på er alla,

hoppas ni har haft en bra helg så här långt. Själva har vi tagit det lugnt, firat Fredricks födelsedag, letat påskägg i trädgården, haft påskmiddag med vänner och myst i solen. Det har varit sköna dagar, och imorgon är vi fortfarande lediga och alla tre tillsammans. Härligt!

I torsdags klädde de ut sig på dagis, till påskkärringar de flesta. Men Erik hade en annan idé, han ville vara påskräv. Jag vet inte var han fick det ifrån, men han blev väldigt söt. Här kommer lite bilder!


Grrr...
Grrr... Erik dissed the traditional easter outfit as a witch, he decided to dress up as an easter fox instead. Never heard of one before, but now we know they exist!


Hela dagiset - inte många barn på en skärtorsdag.
The whole bunch from daycare!

Erik, Elis, Ingeborg, Egil, Edith, Polly.



Vi målar äggen till påsklunchen idag. Jag ber Erik om ett smajl för kameran. Vad tycks?
We're decorating eggs for lunch today. I ask Erik for a smile into the camera. What do you think?


Många påskkramar på er alla!
Many hugs and happy holidays-wishes to you all!

RSS 2.0