tre musketörer

Hej på er,

här kommer en bild på Erik och kompisarna Harry och Rasmus. Vi träffades i lekparken lördag morgon och killarna lekte i full fart, men under fruktstunden var mammorna snabbt framme för att föreviga ögonblicket. Visst är de fina?




Here's a picture of Erik and his buddies Harry and Rasmus. We met them in the park saturday morning and most of the time the were running around playing but whem it was time for a break with some fruit we had our cameras ready. Aren't they gorgeous?

För att inte tala om mammorna själva...
Not to mention their moms...




Nej, nu är det dags för sängen, Erik har börjat vakna strax efter sex så det går inte att sitta uppe och uggla hela nätterna längre. Imorgon är det dagis igen och då ska vi sova över med. Han har varit lite snorrig idag bara så jag hoppas att vi kan gå ändå. Stor kram

Well, it's bedtime. Erik wakes up around six lately so I can't stay up as we used to... And he's had a runny nose all day and might not even sleep for that long. Hugs


Pernilla

88 cm över havet...

Hej hopp,

idag var vi på BVC för 1 1/2 års-kontroll. Erik mätte 88 cm och vägde 12 680 gr. Jag trodde han var kortare och tyngre, men han har en fin liten kurva enligt syster Karins diagram, med en rejäl topp över det första året...

Nu har vi avverkat våra tre första dagar på dagis, och det är redan ett begrepp här hemma. När jag pratade om att vi skulle cykla till dagis imorse pekade han på sitt huvud och sa "hatt". Jag har ju aldrig cyklat med honom förr och nu är dagis intimt förknippat med att sätta på sig cykelhjälmen och hoppa upp i sadeln...
När vi  kom fram stegade han fort in i lekrummet utan mig, jag stod kvar i hallen och hade inte hunnit få av mig skorna. Sen lekte han en massa själv med de andra barnen, och gick också själv fram och tog kontakt med både barnen och personalen flera gånger. Jag kunde gå iväg och prata med en förälder som stod i köket och satt sedan och läste lite.
Så det känns bra, men vi har ju bara varit där två timmar på förmiddagen än så länge. Imorgon ska vi utforska gården och käka tillsammans med de andra, och riktigt spännande bir det ju när det är dags att gå ifrån ett tag. Jag är i alla fall glad åt att vi har så mycket tid till att skola in och känner mig inte ett dugg stressad.

Nu kommer lite bilder som jag haft på lager, tagna med Fredricks kamera från när vi var i Olseröd och hälsade på mormor och Conny. Håll tillgodo -även om det är lite gammal skåpmat... Men så lär det ju bli tills jag hittar en ny kamera.




Valle slickar Eriks hand.
This is at my mom and Conny's place on the southern east coast. Valle is licking Erik's hands.



Erik går därifrån med ett litet leende.
Erik walks away with a smile on his face.




Och jodå, det kittlade!
And yes, it tickled!



Att Erik är en fredens man ser vi tydliga bevis på här. Ge honom en vattenpistol och han stegar raskt bort till närmsta blomkruka för att göra gott.
Erik is a peaceful man as this picture shows clear proof off that. Give him a watergun and see how he soon finds a way to make good.



Connys barnbarn Filip och Erik ser buskis på TV.
Conny's grandchild Filip and Erik watches comedy on TV.




Ja, det var ju inget sommarväder direkt men är man på Österlen så måste man sitta på stranden och gräva i sandkanten ändå. Så ingen pardon, på med galonisarna och fram med hinken. Moster Jojo, övervakar men mormor verkar mest vilja gå hem.
Well, no summer heat as you can see. But what do we vikings care about the weather playing against us. On with the raingear and grab your bucket young man - this is as good as it gets! Aunt Josefine tries to play along, but grandma looks like she just want to go home.




Tre fina killar i soffan: Filip, Erik och Jacob.
Three pretty boys: Filip, Erik and Jacob.


Och slutligen en bild bild från förra veckan. Erik sötast i världen!
And finally a picture from last week. Erik - cute as can be!


kärlek
love

Snart börjar allvaret...

Imorgon får vi besök av Anna från Svarta Grisen, Eriks dagis, och på tisdag så är det vi som ska dit och hälsa på dem. Det känns lite läskigt men mycket spännande på samma gång. Den här tiden med sådan närhet till honom varje dag i över ett och ett halvt år kommer förmodligen aldrig tillbaka så det känns lite sorgligt. Samtidigt tror jag att han kommer att tycka om att vara på sitt dagis, och eftersom det är ett föräldrakooperativ kommer vi ju också spendera lite tid där och med de andra föräldrarna. Och jag ser fram emot att lära känna dem alla, barn, föräldrar och pedagoger. Det känns tryggt mitt i det osäkra, nya. 

Eriks sista dag innan allvaret sätter igång har tillbringats i hemmets lugna vrå, vi har bakat och varit ute i småregnet och lekt lite. I eftermiddags var vi och köpte ny cykel till mig så att vi ska kunna cykla till dagis! Ända sedan vi kom hem från Skåne så har vi tagit det lugnt faktiskt, pysslat och funnit oss tillrätta hemma igen. Erik var jätteglad att ha oss samlade igen och har gått omkring och sagt mamma-pappa-mamma-pappa om dagarna.

Jag tyckte det kändes som om sommarens mammighet hade släppt lite men de senaste dagarna har han varit ledsen igen när jag går ut något ärende. Han är inne i en period med mycket känslor hit och dit, på en sekund svänger det från hysteriskt skrattkramper till våldsamma gråtattacker. Dessutom tester han gränser på ett nytt, lite mer medvetet sätt. Framförallt vid matbordet men också  i hur hårdhänt han får vara med oss och sina saker. Och så nackar han mer och mer, han börjar lägga ihop ord två och två, som "mamma... sitta dä" när han vill att ´jag ska sätta mig bredvid honom och leka tex. Häromkvällen skrattade vi gott när vi skulle gå och lägga honom och både Fredrick och jag var med. Erik ville inte alls sova och hoppade runt i sängen som han har gjort några kvällar på rad nu. När jag sa till honom att lägga sig ner och sova hoppade han upp på min mage, satte sig bestämt på plats och pekade på oss i tur och ordning: pappa sova, mamma sova! Det var tydligt att han inte tänkte sova i alla fall!

Nu hade det ju varit kul att bjuda på lite bildkavalkad från resan men sedan min kamera är kaputt och Fredricks inte hade fungerande batteri så får ni hålla tillgodo med lite gammalt från tidigare i somras. Tills jag har hunnit samla ihop lite nya från nära och kära....
Dessutom kan jag rekommendera att gå in på Helenas sida om Max och Moa för att se lite bilder från deras kalas och annat. pillanopuh.blogg.se. Och tusen tack för festen säger vi, det var så kul att se er alla igen!



Erik njuter av sommaren!
Erik enjoys summer!



Mys ombord nere i ruffen på båten.
Playing around in the cabin on our boat.



Efter en helg hos nästkusinen Oscar så tyckte pappa det var dags att skaffa lite riktiga leksaker till lillkillen. Det är kanske lite svårt att avgöra från Eriks min här men jag kan berätta att han höll med sin pappa å det bestämdaste. han älskar sina grävmaskiner! Numera ingår det även en grön traktor med släp i samlingen, ett bidrag från farfar.
After a weekend with Oscar daddy felt it was about time to give his little guy some real toys. Even if it might be a little difficult to tell from Erik´s face in this picture I can confirm that he agreed with his dad. He loves his vehicles!




Här är en annan liten min som uttrycker en hel del. Vi är ute och besöker Bernhard, Virve och Edith i skärgården där de hyrde hus under sommaren.
Here´s another little face full of expression. We visited Bernhard, Virve and Edith at the summerhouse in the archipelago, that the rented this summer.



Mormor var här en helg och pussades.
Grandma was here over a weekend for kisses.



Och vi skickar virtuella pussar till er alla tills nästa gång!
And virtuell kisses to all of you from all of us!





vattentät

Hej alla i sommarhettan,

jag hoppas att ni liksom vi har kunnat njuta av solen som äntligen kom. Vi har badat, åkt båt och ätit glass i stora lass.

I veckan åkta vi ut till Grinda ute i skärgården med vår båt och sov över i två nätter. Där finns en vacker naturhamn som ligger väl skyddad och vattnet var kristallklart och i perfekt temperatur. Bra klippor att lägga till vid och bara några meter bort en liten sandstrand lagom stor för ngåra barnfamiljer. Vi badade morgon som kväll. Gick på utflykter i skogen och plockade blåbär, satt på klippan och tittade över havet och på fåren som betade med klocka runt halsen på ön mitt emot. Den första natten hade vår grannbåt två barn i tolvårsåldern som Erik lekte tittut med från vår båt en lång stund. Det var några helt perfekta sommardagar som vi ska bära med oss hela vägen fram i februaris ruskigaste gråmul. Dagar som man oftast bara drömmer om. Tyvärr så hamnade min kamera i vattnet. Den är vatten tålig med inte vattentät visade det sig. Och jag som hade tagit en hel massa jättefina sommarbilder på Erik, och från mormor och farfar och Evas besök också! - De var här förra helgen.

Kanske kan jag rädda mina bilder från minneskortet men tills dess får ni hålla tillgodo med Fredricks sommarbilder. De är ju inte så pjåkiga så det går säkert bra - de kommer längre fram... (Om det är någon som har en gammal digitalkamera att låna ut tills jag har köpt mig en ny så är det bara att slå en pling!)

Men först vill jag bara berätta att det just nu inte bara badas i Stockholm utan här härmas också en hel del. Erik är i full gång med att lösa koden för hur han ska få ljuden att låta som han vill och när mormor var här så började han så smått att härmas ibland men sedan har det fullkomligt exploderat. Vissa ord löser han riktigt bra; tända, sova, bra, så, den där, rumpa, blåbär m.fl. Det är otroligt häftigt att se hur han jobbar på det, även om han inte har koll på vad allt betyder eller kommer ihåg det från gång till gång. Men jag blir lika stolt varje gång han envist försöker, och mormor blev nästan rätt -måmå är ju inte helt tokigt, eller hur?

Nu kommer lite bilder på någon som i alla fall är vattentät...



Det är härligt med ett dopp.
It's nice to get in the water.



Efteråt är det skönt att krypa upp i mormors knä och käka jordgubbar.
Afterwards it's just as nice to cuddle up with grandma and have some strawberries.



Soldränkt mys!
Nice was the word!



Man kan också hoppa i från båten, tillsammans med pappa.
It works to jump in with dad as well, from the boat!



På väg ut till Grinda, med en glass i högsta hugg.
On our way out to the archipelago, with an icecream in his hand.



Ja, det är ganska enkelt att må bra när det är sommar!
It's just so easy ot enjoy life in the summertime!


Hej så länge, vi ses snart!





RSS 2.0