Tänder

Ja, flera stycken, överallt, på samma gång kommer det just nu tänder i Eriks stackars mun.
Hans sjätte har tittat fram just idag tror jag. Fyra nya inom loppet av lite mer än en vecka alltså. Lite jobbigt har det nog varit för honom. Han hojtar till emellanåt för att lätta lite på trycket. Men ibland kommer hojten när han vill ha uppmärksamhet eller när det är frustrerande att han inte kan komma dit han vill av sig själv.

Lite bråkigt har vi haft det han och jag i veckan, sådär så jag har känt mig arg och irriterad, när han inte vill äta och när det är svårt för honom att sitta själv och leka. Om jag inte kan gå runt med honom och undersöka lägenheten ska jag helst befinna mig inom synhåll i alla fall. Vissa dagar. Andra dagar har vi supermysigt ihop, vi skrattar och busar en hel del. Men det är ju så att när jag bara tar mig tid och gör saker i hans takt funkar det bäst. När jag stressar på, vill få färdigt tvätten snabbt eller göra frukost innan vi har lekt lite på golvet först då blir det inte riktigt lika bra. Fast ibland är det säkert också lite bra för oss att bråka loss, få känna att vi är två personer med helt olika viljor. Man kan ju inte alltid vilja som mamma vill! Envis är han bara, den lilla rackaren...

Jag tar dock mest bilder när han är glad...



image121
Lite bus på förmiddagen.

Playing around before lunch.



image122
Det kliar så att få tänder! Jag biter pappa lite...
Teething itches! maybe this will help...



image123
På torsdag morgon kom Karolina på frukost. Kärt återseende efter hennes veckor i USA.
Thursday morning Karolina came over for breakfast. Back from her trip to USA.


image124
Vår egen lilla skurgumma.
Our own little maid.



image125
Erik hjälper mig att sortera ut i garderoben.
Erik helps me sort out the closet.



image126
Eriks första teckning heter "Storm på Sundsta". Den tog honom typ två minuter att göra...
Eriks first artpiece will be named "Storm at Sundsta": Took him about two minutes to make...


image127
I fredags var vi och beställde ett pass till Erik (inför vår Londonresa i oktober). På vägen hem gick vi förbi Bleckotnsparken och testade gungorna för första gången. Han gillade det verkligen, skrattade högt. Kittlade väl i magen kan jag tänkta.
Friday we went ot get a passport ( for our trip to London in October). On our way home we went to the playground and tried out the swings for the first time. He really enjoyed it, laughed out loud. Make butterflies in the tummy I suppose.



image128
Efter kvällsdopet i vasken. Eriks bästa stund under hela dagen. Han brukar hetsa sista skedarna gröt och kan inte vänta tills kläderna är av utan försöker kasta sig ur armarna på en. När han väl kommer ner och får sitta och plaska med några dl-mått är han så nöjd så nöjd. En äkta vattuman!
After the evening bath in the zink. Eriks favourite moment all day. He usually wants to get in already before he's done eating his oatmeal and cant wait til the clothes are off. Tries to throw himself out of your arms when you undress him. As soon as he's in the wather he's very pleased and can play for ever with some cups. A true aquarius!



image129
Veckans sista dag tillbringade vi återigen vid Hellasgården. Vi hade moster och hennes goda mackor med oss och njöt i fulla drag av en härligt varm höstdag. Klev omkring bland klippor och stubbar, matade ankor och plockade blåbär. En perfekt söndag!
The last day of the week we spent at Hellasgården again. We brought auntie and her superb sandwiches and enjoyed the nice, warm day. Stepped around on the cliffs and roots, fed some ducks and picked blueberries. A perfect sunday!


Till nästa vecka: ha det gott!
Until next week: take care!


Höstdagar

Ja,

hösten är på allvar här och det är riktigt mysigt, man kan promenera i regnet med ordentliga kläder på, lyssna på hur vinden rasslar i löven och tända en brasa om det känns kallt. Erik och jag har tagit det lugnt och gjort just detta i veckan. Mysigt!

Annars har vi mest ägnat oss åt att se två tänder till titta ut och det har varit förknippat med lite värk för snuttens del tror jag. Plötsligt är napparna väldigt populära - att tugga på, och han har varit lite ledsen och arg emellanåt. Ibland biter han mig i armen eller benet för att få utlopp för sina känslor och när jag säger AJ skrattar han nöjt. Han tror väl att jag skojar.

Det är fortfarande lika roligt att strutta omkring och hålla mamma i händerna men han börjar bli modigare och häromdagen släppte han taget om min ena hand för att sträcka sig efter tvättkorgen. Den är av flätat strå och en av hushållets mer spännande föremål just nu. Han har upptäckt hur han ska dra av locket på den nämligen. Men också soptunnan och en glasskål på rullbordet i vardagsrummet står högt på listan, för att inte tala om badrumsbrunnen och hur kul det är att pilla i den när vattnen rinner ner.

Fingrarna blir mer och mer användningsbara, i veckan har han verkligen övat upp förmågan att plocka små bitar rån och se till att de hamnar i munnen. Det är svårt men det lyckas säkert hälften av gångerna.

De två sista dagarna har varit spännande  för jag tror han har fattat hur han ska göra för att ta sig från sittande till stående på alla fyra. Det är vingligt men igår när vi var hos Bernhard och Virve gjorde han ett par allvarliga försök på raken. Så det kanske blir en krypande bäbis i alla fall, jag trodde för några veckor sedan att han skulle hoppa det stadiet och gå rakt på gå.

Ha det gott!



image115
Vi säger hej då till pappa som ska åka till Bollnäs på skyttetävling över helgen.
We say good bye to daddy who's going to Bollnäs over the weekend for a shooting-competition.



image116
På fredagen tog vi en sväng med grabbarns och deras mammor, först var vi i parken där killarna åt sin lunch och sedan gick vi hem till Lena och Harry när mammorna skulle äta. Köket var fullt! Erik, Malin, Rasmus och Harry.
Friday we spent with  the boys and their mommies, first we went to the playground where the kids had their lunch and then we went home to Lena and Harry when it was our turn to eat. The kitchen was full! Erik, Malin, Rasmus och Harry.


image117
På kvällen hjälptes vi åt med tvätten. Erik häll koll på maskinerna med jag hängde kläder på tork.
In the evening we did the laundry together. Erik was watching the machines while I hung clothes to dry.


image118
På lördagen var det lite kyligt men vi fick en härlig långpromenad på Djurgården med Lotte. Erik gjorde succé på fiket Kruthuset och tyckte det var spännande att kolla in vågorna på vägen hem. Det blåste en del.
Saturday was a little cold but we had a nice, long walk on Djurgården anyway, together with Lotte. Erik was a succés at café Kruthuset and enjoyed watching the waves on the way home. A little windy.


image119
Söndagen hängde vi hemma hos Bernhard och Virve. (Förlåt, kunde inte låta bli...) Som alltid där fick vi massor med god mat och mysigt umgände. Hargryta med egenhändigt inlagda gurkor och plommonkaka. Kan det bli bättre?
Sunday we hung out at Bernhard and Virve's place. (Sorry, couldn't help myself...) Stew an  hare, homemade cournichons and plumcake. Does it get any better?



image120
Två goa killar slappar efter maten.
Two nice guys relax after dinner.


Kram på er alla!
Hugs for all of you!

Masjävlar

Hej hej,

så gick det en vecka till och vi har hunnit med en massa saker, framförallt en efterlängtad resa till Falun och alla fina vänner där. Vi åkte i torsdags och kom tillbaka på måndagen, en perfekt resa både i tid och innehåll. Tack alla för era öppna hem och hjärtan!

Tågresan tar ca tre timmar och det funkade superbra i två och en halv timme både upp och ned, sedan räckte inte orken till för Erik, eller så var det att det blev så förbenat varmt i kupén. Men som sagt, huvudsakligen ett härligt äventyr med massor att utforska: fällbara handtag och bord, nackskydd, småskruvar, fläktar, fönsterramar, gardinupphängningsmackapärer  och en massa medresenärer. Toppen! Och sen när vi kom fram mötte vi idel varma leende och människor vart vi än kom. Erik njöt i fulla drag, även om våra rutiner kom lite ur fas och det blev några riktiga uppesittarkvällar. Men men, rutiner är väl till för att brytas... och vi kommer säkert snart in i vardagslunken ändå.

Ett möte som Erik gillade extra var med Lorentz och Raffe (Patrik och Bernts hundar), han tjöt av skratt när de kom i närheten, tog ett rejält tag om Lorentz bakdel och slickade till honom, för att inte tala om hur spännande svansen var... Tyvärr glömde jag ta med kameran dit så det finns inte dokumenterat, men väl lite andra godbitar från veckan.


image105
Med en gåstol så öppnar sig helt nya världar - och lådor.
In his walkingchair he discovers a whole new world - and some cupboards.


image106
Det tycker han är roligt!
He likes it very much!



image107
En mamma-son bild på begäran. (Den är till dig Sophie!) Vi njuter av eftermiddagssolen vid bodarna.
A mother-son picture on request - for Sophie. We enjoy the afternoon sun on the backyard.



image108
Torsdagkväll efter ankomsten till Falun åkte vi hem till Fuff,en Zandra och Svea. Där blev det bl.a. tandembad i vasken. Det bästa sättet att bli ren på helt enkelt!
Thursday evening we arrived in Falun at Fuffen, Zandra and Svea's place. Among other things we took a tamdembath in the zink. Simply the best way to get clean!


image110
Bland Lottens gosedjur hittade vi lite sällskap.
With Lotten's stuffed animals we found some company.


image111
En av våra uppesittarkvällar. I doula Ninas famn.
A late night up. In the arms of doula Nina.



image112
Och till frukosten fanns det plats hos Suss.
And at breakfast there was another lap to hang out in. Suss.


image113
Sen lekte vi runt i mammas basker.
Then we played around with mom's hat.


image114
Söndagkväll åt vi fantastisk middag hemma hos familjen Kjällqvist. Ossobuco och äppelpaj. Och så en gruppbild innan vi gick hemåt. Nina, Lotten, Julia, Erik, Pernilla, Suss och Ida.
Sunday evening we had a perfect dinner with the Kjällqvist family. Ossobuco and apple pie. And then a group picture before we went to bed. Nina, Lotten, Julia, Erik, Nia, Suss and Ida.

Godnatt och ta väl hand om er tills nästa vecka!
God night and take care till next week!







Förkylt också!

Hej där ute i världen goa vänner,

Hoppas att allt är bra med er var ni än befinner er. Själva har vi åkt på en förkylning igen, Eriks tredje och en ganska snorig en. Det har runnit ur näsa på honom sedan i måndagskväll och ett tag i mitten av veckan var han riktigt kass med feber och hosta men det har som tur är lugnat ned sig något.

Och jag vet att jag har sagt det förut ,men det är ändå otroligt hur mycket som hinner hända på en vecka! Både i stort och i smått. Förra lördagen var det härligt varmt och vi var på utflykt till Hellasgården med Rasmus, Malin och Andreas, badade och hade picknick. Några dagar senare drar hösten in över Stockholm och det är på med flisjackan och raggsockorna, inte tal om nåt bad inte. För Eriks del började veckan på ett härligt sätt med att han upptäckte att det gick att hasa sig fram sittande över golvet. Underbart, allt var frid och fröjd. Och vi hittade på massor med nya, roliga lekar, som att tex gömma fjärrkontrollen under mattan och hitta den - gång på gång. Han lyfte och la på den där mattan för glatta livet, och blev lika förtjust varje gång kontrollen dök upp... Vi hade fått pussel och massa nya böcker av Ingelas kompis Titti och hennes pojkar Kalle och Theo som vi gick igenom, och det var också spännande.

Men sen hände något. Efter bara ett par dagar ville Erik inte så gärna hasa sig fram längre,  han ville gå!
Gåstolen är bra men mamma eller pappas händer är liksom bättre. Och det är det enda som gäller de sista dagarna. Gå, gå, gå. När han sitter i knäet ålar han sig liksom ner på golvet av sig själv och är vi i sängen eller soffan häver han sig över kanten för att komma ner på golvet. Sitter han själv, tex med ett pussel som jag försöker få honom intresserad av, blir han superfrustrerad och gnällig. Jo, faktiskt gnällig - det känns lite nytt. Han vill upp och gå. Så fort han kommer upp på fötter skiner han dock upp, smackar belåtet och gör sitt lilla mysljud - låter som en pruttkudde ungefär. Sen traskar han på, fram och tillbaka över köksgolvet eller runt i lägenheten så länge som någon orkar hänga på. Jag hoppas att han snart upptäcker att krypa också kan vara roligt, och att det är något man kan göra själv. Jag menar, även om han skulle gå redan om tre månader, så är det ändå tre månaders vankande som vi ska göra med honom.

Men det är klart. Nästa vecka bjuder säkert på nya upptäckter!


image96
Två härliga killar på grönbete -Erik och Rasmus.
Two great guys out on the fields - Erik and Rasmus
.


image97
Medan Malin och Andreas tog sommarens sista dopp.
While Malin and Andreas took the last swim of the year
.


image98
Erik lägger pussel.
Erik plays with his puzzle.


image99
Erik har tappat strumpan efter sitt promerande. Och blev mycket sur när jag försökte ta tillbaka min morot.
Erik lost his sock from all walking. And was very grumpy when I tried to get my carrot back.


image100
Erik på vift. Jag satte honom på filten, och när jag vände mig om var han inte längre där!
Erik on adventures. I put him on the blanket but when I turned back he wasn't there anymore!


image101
Strax innan kvällsbadet tar vi en klättertur på mamma.
Just before eveving bath let's climb mount mom.


image102
Tillbaka i värmen efter en kylig kvällspromenad.
Back inside after a cool walk before bedtime.


image103
Det myckna promenerandet har gett resultat. Balansen blir allt bättre, här står han själv mot soffan i tio sekunder minst! Stolta föräldrar...
The long practice gives result. His balance gets better and better and here he holds himself up for at least ten seconds! proud parents...


image104
Och så veckans favorit.
And then this weeks favourite.

Kram på er alla!

RSS 2.0