morbror och midsommar

Hej på er,

den här veckan har Erik och jag haft besök av yngsta morbrorn. Jättemysigt! Och Jens har varit så gulllig och tagit hand om honom en massa, som ni ser på bilderna nedan.Erik har framförallt gillat allt bus och att tugga på hans näsa.  Svårt att säga om han tycker att den smakar gott... palsternacka och mango gillar han däremot bestämt, och broccoli går ner det med. Det är så långt vi har kommit i "puréandet" förutom potatis, morot och banan. Det går olika bra från dag till dag. Men han vill ofta hålla i skeden själv och kladda runt, då smakar maten bäst. 

På torsdag kväll anslöt sedan morfar och kittlades med skäggiga kinder så att Erik skrattade högt och länge. Gissa om det låter härligt? Så firade vi en härlig midsommar under mulen himmel med mycket vänner och grannar. Supertrevligt.

Under veckan har det annars känt mest som om Erik övat på att sitta bättre och bättre, han kan hålla ryggen ganska rak nu och vill inte längre halvligga i babysittern utan häver sig upp och sitter på riktigt, det börjar bestämt bli dags att köpa en barnstol så att han kan sitta med vid bordet och äta sina puréer där. När man håller honom i knäet sitter han däremot inte så gärna utan kastar sig bakåt och sträcker på benen så att han kan dra sig upp till stående. När man hjälper honom att lyckas med det strålar han med hela ansiktet och sedan kastar han sig vidare för att få tag på något i närheten som han egentligen inte får röra.

Lite bilder - varsegod och njut av godbiten!




image27
Hos Jens.
Together with Jens.



image28
Kan själv!
Knows how to!


image29
Karolina hade hittat en perfekt midsommarpresent - majskrokar. Kul och gott på en och samma gång.
Karolina found the perfect gift for midsummer - corn doodles. Fun and tasty as well.


image31
I morfars famn på midsommarafton.
On grandfathers knee on midsummer Eve.


image30
Koncentrerat tuggande på en servett.
Concentrated chewing on a napkin.


Må väl!


En tungviktare

Hej på er igen,

förra veckan nämnde jag att vi skulle till BVC för att väga och mäta. Vi hade egentligen ingen tid men hos vr barnmorska Karin men ville gå dit för skojs skull. Jag tippade på att lillkillen skulle väga strax över 8 kg men det var en underdrift. Vågen stannade på 8900 gr de sekunder han låg stilla och när jag lyckades sträcka ut honom mätte vi 70 cm från hjässa till häl. Imponerande eller hur? Synd bara att vi nästan aldrig hinner använda alla fina kläder vi fått innan det är dags att byta hela garderoben... (OCh Christopher - inga kommentarer!)

Det är inte bara till vikten som Erik känns större och större för var dag som går, han klarar fler saker, har mycket bättre kroppskontroll och personlighetsdragen blir tydligare.
Det är tex ingen match att rulla över på mage längre, men sedan vill han ju vidare och ligger och drar i filten och trixar med benen för att ta sig fram men får liksom inte till det riktigt. Vilket brukar sluta med otålig frustration, så jag får dyka ner på filten för att heja på och till sist vända honom om och leka med andra saker en stund, innan han kan gå på det igen.
Handgreppet  är också mycket bättre, det är tydligt att se vad han försöker nå och omdet inte är för små eller stora saker så tar han dem riktigt bra. Specialaren för veckan är stortån, som också hittat fram till munnen. Det är viktigt att smaka sig fram, frågan är bara vad som är godast: tumme eller tå?
Oftast är han en supergo´ och mysig kille, vaknar med ett strålande leende och gillar att ligga och busa i sängen en stund om morgonen. Vi har börjat med tittutleken och jag inbillar mig att han tycker den är kul, bäst är ändå att bli blåst och pussad på magen - och dra mamma hårt i håret! Jag börjar fatta varför många klipper sig kort när de skaffar barn...
När han sedan vaknat är det däremot svårt att få honom att sova igen, han vill så gärna ta del av allt, är vaken och nyfiken som bara den, vägrar ibland att ligga i vagnen. När han däremot får halvsitta och se på omgivningarna är han så nöjd och man kan bära runt honom i i bärselen i evighet, huvudet går fram och tillbaka, han har fullt upp med att se sig om, glömmer bort både trötthet och hunger.

Veckans bilder!


image20
En kung och hans rike.
A king and his kingdom.



image21
Här blir vi bjudna på lyxig lunch på Villa Källhagen av Bernhard och Virve - i alla fall mamma, Erik får hålla sig till bitringarna.
Invited to luxury luncheon at Villa Källhagen by Bernhard and Virve - at least mom, Erik sticks to the old toys.


image22
Kvällen innan var vi på grillfest och kramades med Malin.
The night before we went to a barbeque and was hugging Malin.


image23
Busar med Karolina i mammas säng.
Messing up mom's bed with Karolina.


image24
Sen kommer pappa och tar över uppgiften.
After that dad comes along and finish the work.




image26
Läser annonsblad - så att mamma får ha sin tidning ifred.
Reading the adds - and mom gets to read the paper.



image25
Redo för en tur på stan.
Redy for a walk downtown.


Soliga dagar


Hej på er,
Stockholm har varit högsommarvarmt den senaste veckan och vi har hängt i trädgården en hel del. Hoppas ni, var ni än befinner er, också har haft en varm och skön vecka. Erik trivs jättefint med att ligga i vagnen och titta på träden, då somnar han gott. När vi är ute på stan finns det alldeles för mycket att titta på, han ska absolut halvsitta, uppallrad med en stor kudde i vagnen och insupa allt och alla. Då är det lite svårare att somna. Men det är åtminstone skönare för mammas rygg än babybjörnen. Lillkillen väger en del nu. Vi ska gå förbi BVC imorgon och väga om vi hinner så färska uppgifter kommer väl i nästa inlägg. Jag tippar på några hundra gram över 8000 dock.

Grötstunden på kvällen funkar bra. Även om det fortfarande är lite kinkigt innan han kommer helt till ro om natten så sover han bättre och bättre, nu har vi haft några dagar med sovmorron - Inte förrän halv åtta kommer vi ur sängen. Underbart! Och jag tror faktiskt att han gillar sin gröt, det är ju lite svårt att avgöra med de där minerna som tillkommer när man äter nåt som är så tjockt men han glufsar på så gott han kan. Och bananen slinker ner ännu bättre!

Nåväl, här kommer lite nya sköna bilder på en liten sommar-Erik.


image6  
Den utlovade bilden från förra veckan: första egna sittförsöket.
Trying to sit by himself for the first time...


image7
Mamma, vad gör du på min filt?
Mom, this is my blanket!


image10

I Marias famn på nationaldagen.

In Marias arms on Nationaldagen.


image11
Ligger på en filt och tittar på träden. I sin fina solhatt.
Laying outside on a blanket watching the trees. In his nice red hat.


image12
Tllsammans med moster Karolina


Premiär!

Hej på er kära familj och vänner, här kommer vår bloggpremiär, mycket spännande!

På den här sidan tänkte jag framförallt lägga in bilder på Erik så att ni kan följa hans framfart i livet. Idag har han tex gjort ett första allvarligt försök att sitt själv, det såg jättefint ut ett tag, tills han sjönk ihop som en felbakad sufflé. Det kommer bild på det så småningom.
Annars går det mesta av tiden just nu åt till att gripa efter och smaka på olika saker,  och dregla ner omgivningen. Samt att hålla mamma vaken så mycket som möjligt. Alltså har vi börjat med gröt, i smakportioner bara än så länge, om kvällarna. Det är lite tidigare än vad som var planerat från början men kanske kan det hjälpa nattsömnen om man är riktigt mätt! Massor med kramar från oss till alla er!


image2

Busar med mamma i sängen 



image3
Fikar på Rosendahl på Djurgården.


image4
Rider på pappas axlar.



image5
Första portionen gröt! s


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0