En tungviktare

Hej på er igen,

förra veckan nämnde jag att vi skulle till BVC för att väga och mäta. Vi hade egentligen ingen tid men hos vr barnmorska Karin men ville gå dit för skojs skull. Jag tippade på att lillkillen skulle väga strax över 8 kg men det var en underdrift. Vågen stannade på 8900 gr de sekunder han låg stilla och när jag lyckades sträcka ut honom mätte vi 70 cm från hjässa till häl. Imponerande eller hur? Synd bara att vi nästan aldrig hinner använda alla fina kläder vi fått innan det är dags att byta hela garderoben... (OCh Christopher - inga kommentarer!)

Det är inte bara till vikten som Erik känns större och större för var dag som går, han klarar fler saker, har mycket bättre kroppskontroll och personlighetsdragen blir tydligare.
Det är tex ingen match att rulla över på mage längre, men sedan vill han ju vidare och ligger och drar i filten och trixar med benen för att ta sig fram men får liksom inte till det riktigt. Vilket brukar sluta med otålig frustration, så jag får dyka ner på filten för att heja på och till sist vända honom om och leka med andra saker en stund, innan han kan gå på det igen.
Handgreppet  är också mycket bättre, det är tydligt att se vad han försöker nå och omdet inte är för små eller stora saker så tar han dem riktigt bra. Specialaren för veckan är stortån, som också hittat fram till munnen. Det är viktigt att smaka sig fram, frågan är bara vad som är godast: tumme eller tå?
Oftast är han en supergo´ och mysig kille, vaknar med ett strålande leende och gillar att ligga och busa i sängen en stund om morgonen. Vi har börjat med tittutleken och jag inbillar mig att han tycker den är kul, bäst är ändå att bli blåst och pussad på magen - och dra mamma hårt i håret! Jag börjar fatta varför många klipper sig kort när de skaffar barn...
När han sedan vaknat är det däremot svårt att få honom att sova igen, han vill så gärna ta del av allt, är vaken och nyfiken som bara den, vägrar ibland att ligga i vagnen. När han däremot får halvsitta och se på omgivningarna är han så nöjd och man kan bära runt honom i i bärselen i evighet, huvudet går fram och tillbaka, han har fullt upp med att se sig om, glömmer bort både trötthet och hunger.

Veckans bilder!


image20
En kung och hans rike.
A king and his kingdom.



image21
Här blir vi bjudna på lyxig lunch på Villa Källhagen av Bernhard och Virve - i alla fall mamma, Erik får hålla sig till bitringarna.
Invited to luxury luncheon at Villa Källhagen by Bernhard and Virve - at least mom, Erik sticks to the old toys.


image22
Kvällen innan var vi på grillfest och kramades med Malin.
The night before we went to a barbeque and was hugging Malin.


image23
Busar med Karolina i mammas säng.
Messing up mom's bed with Karolina.


image24
Sen kommer pappa och tar över uppgiften.
After that dad comes along and finish the work.




image26
Läser annonsblad - så att mamma får ha sin tidning ifred.
Reading the adds - and mom gets to read the paper.



image25
Redo för en tur på stan.
Redy for a walk downtown.


Kommentarer
Postat av: Helena, Max och Moa

WOW! 8900 g och 70 cm! Det är inte illa det! Sist vi var på BVC, för drygt en månad sen, vägde Max 9015 g och var 74 cm lång. Vi ska dit i morgon igen på 10-månaderskontroll, ska bli spännande att se vad vågen och måttbandet visar då!
Nu ses vi snart! Vi längtar... Man ser ju på bilderna att Erik har blivit en riktigt stor liten kille som kan jättemycket och det ska bli så kul att få se honom "live".
Kram på er!

2007-06-18 @ 09:51:41
URL: http://pillanopuh.blogg.se
Postat av: Christopher

8900!!!!!!
Fede han äter bra. Blir det något över till dig egentligen?
Han är om Moa och jagar Max.

2007-06-20 @ 14:26:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0