Karin rullar runt

Joho, det är sant!
Två gånger har Karin nu rullat runt, från rygg till mage. Maken till unge... (säger den stolta modern). Fast första gången var det nedförsbacken, så då trodde jag det bara råkade bli så, men nu för en liten stund sedan så kom hon runt igen när hon låg på sängen. Och jag sprang efter kameran för att föreviga stunden men hon vill inte alls ligga kvar och posera så jag fick vända rätt på'na istället.
Men jag har lyckats fånga när hon för första gången fick tag på en leksak. Hon har i veckan börjat sträcka händerna efter saker hon ser och har fått grep om giraffen i babygymmet som vi lånat av Eddie. Kanske inte helt kontrollerat men ändå...

I veckan har vi börjat forma lite vardagsliv igen efter den långa härliga sommaren, som slutade med ett härligt firande för Karin med massor av släkt och vänner. (Tack alla ni som kom och hjälpte till med att göra det till en härlig dag!) Så småningom ska jag göra ett namngivningsinlägg här men det få bli nästa gång, idag blir det bara lite ögonblick från augusti som jag gärna vill minnas. Erik som leker, Karins som växer, vår resa till Skåne, tvillingarnas kalas, stranddagar och familjestunder. Det har varit en fin månad, och än är den inte slut. Erik har ju börjat dagis och det har gått alldeles utmärkt att börja, fastän han dagarna innan påstod bestämt att han aldrig mer ville dit. Sedan visade det sig att det var jättebra att få komma dit och leka flera timmar i sträck. Istället för att sitta här hemma med en tråkig mamma som bara ska diska och byta blöjor och inte kan leka för "sen" och "om en stund". Fast på fredagarna ska vi vara dagisledig och göra lite utflykter runtom i stan.

På fredag tänkte att vi kanske skulle gå på nationalmuseet. Där har vi aldrig varit. 
Och i helgen åker vi till Norrköping för då ska jag undervisa blivande regissörer i personregi. Och amma lite emellanåt... Fredrick får vara familjehjälte!

Här kommer de där ögonblicken som jag talade om:



Karin får tag i leksakerna alldeles själv!
Karin gets her first hand full of toy.



Morfar gräver ner Erik i sanden.
Grandpa Björn cover up Erik with sand.



Karin provar morfar och Birgittas nya växthus. Hon ser ut att trivas.
Karin tries out grandpas new greenhouse. She seems to like it.



Sedan bar det iväg på kalas på Turmalinstigen. Här har mormor, Erik och kattprinsessan Moa satt sig till bords för att mumsa i sig smörgåstårta.
Then we headed up to Tyringe for a dubbel birthdayparty. Here, grandma Elvy, Erik and the cat-princess Moa has started on the "smorgascake". (Have no idea what it would be called in english and it's to late for me look it up, maybe I'll have to do an update tomorrow when Fredrick sees this...)


Kusinerna leker med födelsedagspresenten. Erik och Max.
The cousins play with on of the birtday gifts. Erik and Max.



Fast egentligen var det ju spindelmannen Erik lekte med.
Even though it was spiderman disguised Erik played around with.



Och kattprinsessan var Pippi.
And the cat-princess was Pippi Longstocking.



Färden gick vidare till Olseröd och mormor och Conny. Som förra året tog vi med oss det dåliga vädre. Men man kan gunga ändå.
Then our trip went to Olseröd and grandma and Conny's place. Like the year before we brought with us bad weather. But it's ok to play on the swings anyway.



Man kan tom leka på stranden fastän vädret inte är det bästa.
You can even play on the beach even if the weather says no.



Sen kom solen i alla fall och vi drog till stranden hela gänget för att gräva kanaler - Eriks stora strandgrej i sommar. Jacob (Connys barnbarn) och Erik.
Then the sun came out anyway, and we went down to dig channels - the big thing this summer for Erik, whenever on a beach. Here Jacob (Conny's grandchild) and Erik.



Fikapaus i vinden. Filip, Erik, mormor, Jacob och Conny.
A little snacktime. Filip, Erik, grandma, Jacob and Conny.



Tillbaka i Stockholm hade vi blivit båtägare! Karin fick hoppa i sin nya flytväst för att forslas ombord. Nästan mer flytväst än unge....
When we came back to Stockholm Fredrick had bought us a new boat! Karin tries out the floating gear. More gear than kid almost...



Och efter namngivningskalaset (som alltså kommer i ett annat avsnitt) hängde Eddie och Line kvar några dagar. Kusinerna äter lunch. Stora barn!
Eddie and Line stayed for a couple of days. Lunchtime for cousins. They're so big now!



Här är en trött Eddie på väg ned till båten för att krypa till kojs. Så den kom väl till pass....
A tired Eddie on his way down to the boat, we're we had tucked them in... Compact living almost demands a boat for housing realtives and friends.



Karin är också en stor tjej. Och fin.
Karin is also a big girl. And cute.



Fötter som leker en söndagmorgon.
Feet playing on a sunday morning.

det händer saker

Här kommer en hälsning från skåne!

Vi är på plats i Riseberga hos morfar, Birgitta och Jens. Vi kom i söndags och har sedan dess mest hängt i trädgården och beundrat allt arbete som de har lagt ner här. Idag har vi varit hemma hos Eno och Nea, men annars har Erik vattnat, spelat fotboll och busat med morfar hela dagen. Just nu leker de ånglok i växthuset... Och Karin hänger i bärselen och sussar gott. Det är skönt att vara nere även om vi saknar pappa Fredrick hemma i Stockholm.

Och de sista veckorna av juli har flugit förbi. Sedan Fredrick började jobba har vi haft fullt upp om dagarna, först var vi ute på skärgårdsluff med Elis och Birgitta, sedan var mormor på besök och sen så  var det massor med små utflykter och sommarmys. Bla. har varit på Ulriksdals slottsträdgård, badat en massa och gått på både polis- och musikmuséet.

Dagarna i skärgården var intensiva, svettiga och med lek från morgon och kväll. Elis och Erik hade hela tiden något projekt igång och det är mycket rollspel och iscensättningar. De bygger maskiner, gräver kanaler, åker tåg och är sjörövare. Och när vi sov ute på Gällnö var det för litet för oss alla att sova inomhus, då ville Erik sova med Elis och Birgitta i tält i trädgården och det gick hur bra som helst! Jag däremot låg vaken hela natten, nästan, och undrade om min lille kille inte snart skulle vakna och vilja komma in. Men då hade jag ju glömt att han inte är någon liten kille längre.

För det har verkligen hänt saker i sommar. Erik har blivit så självständig och modig, han testar nya saker hela tiden, som att sova i tältet, simma med simringen så långt ut att han inte bottnar, gå in i affären själv och handla en festis, och gå iväg med kompisar på museum utan mig el Fredrick med. Det är så klart häftigt och roligt att se och lite, lite vemodigt. Det här med att man har börjat sin resa mot att bli umbärlig för sina barn. Så som det ska vara, och jag är stolt som en tupp (eller är det höna?) men också lite... ja, vemodig. Och kanske är det extra tydligt för mig just nu eftersom jag ofta inte kan komma varenda gång han vill leka eller behöver hjälp - eller rättare sagt oftare inte kan än kan. För jag ammar, eller byter blöja eller nattar eller bara går omkring med en Karin som vill ha/behöver mig jättemycket. Och visst tröttnar man på att fråga någon som alltid säger "Nej inte nu men om en stund." Klart man frågar någon annan då... Och jag sitter där och känner att jag inte hinner med honom, men är säkert den som lider mest av det. Han upptäcker ju att han kan själv! Och hittar oftast någon annan att leka med. Och allt är precis som det ska vara...

Karin växer också. Hon sover ännu ej i tält utan sin mamma, men hon är mer och mer vaken och visar en tydlig social och glad personlighet. Hon älskar att "snacka" och pratar med en så fin och mjuk röst så att man blir alldeles darrig inombords. Och så väger hon sex och ett halv kilo och börjar lite riktigt gosig i hullet...

Här kommer lite bildbevis.





Fast den här bilden är några veckor gammal, så här hon inte hunnit bli så rund om kinderna än, jämför gärna med sista fotot. Men hur som helst, visst  e Karin cool!
This picture is a couple of weeks old, and to be compared with the last one. She's gained "a couple of" pounds. But Karin is cool!



Erik fiskar hemmavid. Okej, inte lätt att få napp så här vid strandkanten, men vi säger som Melkersson i Saltkråkan "Jag vill inte ha nån fisk, jag vill bara ha lugn och ro."
Ok, not easy to catch a fish like this but someone said "I don't want to catch anything, I just want peace and quiet."




Nu är det officiellt. Fredrick är tvåbarnsfar.
Now it's offical. Fredrick is a father of two.
(Since we're not married I have to sign several papers and register him as the father of my children at the community center...)




Tältet som Erik sov i...
Erik with Elis after his first night of camping out (and without his parents!)




Karin i sitt fina nattlinne från familjen Russell.
And the pretty nightgown that karin was camping out in.




Karin provar nya kläder som mormor kom med.
Karin is trying out her new outfit from grandma Elvy.





Syns att det är syskon, eller hur?
You can tell they're siblings can't you?




På Ulrisdals slottsträdgård fann vi den här tvåsittsiga gungan.
Swinging in the royal garden of Ulriksdal.





Innan dess hade vi stärkt oss med varm hoklad i caféet. Och fastän Karin fick vara utan såg hon ganska nöjd ut ändå.
Before that we had some hot chocolate in the café, well, Karin didn't. But she didn't seem to bother.




Sjörövarkostymen från farmor är Eriks nya favorit. "Jag ska aldrig ta av den". Här intar han slottet tillsammans med sin sjörövande moster. Några kvällar tidigare berättade han också för mig vad han ska bli när han blir stor. I nämnd ordning: Lokförare, sjörövare och sedan surfare.
The pirate costym from grandma Lena is Erik's new favourite. "I'll never take it off." Here he's about to enter the castle with his pirate auntie. Some nights before he also told me what he'll become as a grown up, in htis order: traindriver, pirate and a surfer.





Själv ska jag bli buddist. Jag har börjat med att skaffa mig en liten buddastaty som jag ställer i köket om morgnarna och tillber.
Myself I'll become a buddhist. I've started out by getting this litte buddha statue that I place in the kitchen every morning to kneel before.



Och slutligen en bild från söndagsmorgonen. En morfar med famnen full.
And last a picture from this sunday morning. A grandpa with his arms full.


kärlek på er alla
love to you all













RSS 2.0