Attans 2 !!!

Hej hej

I veckan har det inte blivit så många bilder, eftersom det är få tillfällen då jag vågar lämna Erik för att hämta kameran... Han klättrar och klänger, reser sig mot allt han kommer över och älskar att dra ut saker ur lådor och slänga dem omkring sig på det mest nonchalanta vis. Spelar ingen roll om det är kökshandukar, småspikar eller pusselbitar. Så som sagt, jag lämnar honom inte många minuter förutom när han kommer in i ett eget litet lekstim och kravlar omkring bland sina leksaker på köksgolvet, leker och sjunger . Men då kan jag säga att man njuter av att sitta stilla en stund på sin stol och bläddra i tidningen.

Igår hördes också det första ordet från killens läppar - förutom de mamama och papapa som har trallats sedan ett tag tillbaka. Och för att knyta an till en gammal blogg så kan jag berätta att hans förtjusning för ordet Attans har hållit i sig. "Atta, atta atta" väste han fram när han busade igår med pappa.

Kram på er tills nästa gång!



image164
Erik är nöjd med sitt dagsverke bland mammas tidningar.
Erik's very pleased with his work with mom's papers.


image165
Det kom ett mycket spännande och fint paket från USA, framförallt innehöll det massor med prassligt papper. Härligt att prassla med.
There was a package delivery from USA, a lovely, exciting package. Erik especially enjoyed the paper inside. Great to play with!


image166
Erik klädd för vintern.
Erik dressed for winter.


image167
I fredags var vi inne på en mysfika hos Birgitta, Erik fick diska!
Friday we were at Birgitta's place for a tea and scone, Erik got to do the dishes!




En rasande fart

Hej på er igen,

ja, oktober flög förbi i en rasande fart. Det var mycket att stå i på olika håll och kanter och samtidigt toppade Erik en utvecklingskurva. När det är mycket nytt som han håller på och lära sig blir det ofta lite mer mammigt, lite mer klängigt, lite mindre sömn och lite mer amning. Ganska mycket dygnet runt. Efter vi kom hem från London var det mest symptomen som märktes men i veckan som gick har det fullkomligt exploderat i upptäckter och färdigheter.

I måndagskväll knäckte han krypkoden. Han var helt i gasen och kunde inte somna på flera timmar, bara kastade sig runt i sängen. Inte för att det ser ut som ett normalt kryp, han kör en egen stil och haskryper sig fram men det var nog härligt för honom att börja kunna ta sig fram själv. Visserligen är det fortfarande allra roligast när någon kan gå runt med en - det går ju lite snabbare än så länge, men det är ändå bra att kunna krypa efter mamma när hon springer runt och ännu hellre kanske krypa från henne för att få göra saker i fred.

Bara dagen efter så började han dra sig upp till stående på ett helt annat sätt än förut. Tidigare har det mest varit mot spjälsängen eller mig men nu fick han tag både i min säng, i kökssoffan, badkarskanten, soffbordet och lite andra saker. Så man får träna sin reaktionsförmåga ännu lite mer. Spännande!


Förutom de stora fysiska erövringarna så har han gjort en massa upptäckter på nära håll. Sitt eget hår, näsborrarna, bakhuvudet och att han kan kissa. Och det är ju coolt! Den sprutar vatten med - vilken grej alltså!

På niomånadersdagen var vi på BVC för att göra en egen liten mätt och väg och det verkar som om han mest har vuxit på bredden den sista månaden. Antagligen på grund av allt suttandet om nätterna när han inte har kunnat sova. 11 150 landade vågen på i alla fall.

Och här kommer lite bilder:



image155
Erik får tag i kalufsen för första gång. Det såg nästan ut som om han försökte dra av den. Till slut hade han två dreads på sidorna, väl insmetade med gröt.
Erik catches his hair for the first time. It almost looked like he was gonna pull it off. At the end he'd manage to make two dreads above his ears, smeared with oatmeal.


image156
Erik kryper på pappa.
Erik plays with dad.



image157
På höstlovet hade Elsa ordnat café hemma hos sig. Vi blev bjudna på te, kakor och underhållning. Erik skrattade hjärltligt när Elsa sprang genom rummet och kastade sig på sängen. Här är det lite vanligt bus bara.
On her fallbreak Elsa arranged a café at her place. We were invited for tea, cookies and entertainment. Erik laughed really har when she ran across the room and threw herself on the bed. Here's just some ordinary messing around.

image158
Sen kom familjen Alm också förbi och det var mysigt att sitta hos Bengt och klia honom i skägget.
Then the Alm family also came by and it was cosy to sit with Bengt and scratch his beard.


image159
En gosig kille har precis vaknat upp från förmiddagsvilan.
A cuddleable fellow just wook up from his morning nap.


image160
En rubrikbild för de veckorna. Erik utforskar världen.
A frontpage picture. Erik explores the world.


image162
I onsdags var hela BVC-gänget samlat i vårt kök. Väldigt kul och fullt ös som ni ser.
Wednesday we had the whole group from the peditrician in our kitchen. A lots of fun and full spead, as you can tell.


image163
Nu ska vi knalla vidare och se vad som finns bakom nästa knut. Hoppas återkomma nästa vecka med vad vi hittade där. Kram på er alla!
Now we're moving on, to see what's behind the next corner. Hopefully we'll be back with a full report next week. Hugs for all!




RSS 2.0