ett halvt kilo till och söta ord

Hej alla

I tisdags var vi på BVC igen och Karin har nu passerat 5 kilos gränsen, hon håller alltså jämnt takt med storebrors viktkurva i samma ålder. Maten räcker helt enkelt, och det känns ju bra.

Hon har börjat vara vaken lite längre pass och ligger gärna och tittar noggrant på träd, mönster eller den som vill och har tid att prata med henne. Ofta får man ett riktigt härligt leende under de här pratstunderna och hon börjar också småprata lite försiktigt tillbaka. Så uppfattar iaf en stolt mamma det.

Veckan har annars rullat på ganska lugnt, vi gick ut hårt i måndags med en heldag på Gröna Lund och sedan har vi mest softat och fixat lite här hemma. Fast även dessa dagar kan ju kännas fullmatade, med lekar som ska lekas, disk som ska diskas och blöjor som ska bytas. Jag börjar så smått fasa för den dag Fredrick ska börja jobba - 12 juli - och hur jag ska underhålla/sköta om dem båda här om dagarna. Om det är någon som har lust att komma hit och hålla mig sällskap så ska ni vara hjärtligt välkomna!

Erik är fortsatt pussglad i Karin men kärleksbetygelserna har också blandats ut med frustration den senaste tiden, Inte riktat direkt mot henne men bekräftelsebehovet är stort just nu och våra gränser testat dagarna i ända. Precis som det ska vara, även om det inte gör en mindre trött och lite ledsen för det. När man känner att man inte räcker till. Men som sagt, fina stunder blir det också. Häromkvällen när Fredrick läste saga för Erik och det handlade om vänner och kärlek, så frågade han E vem han tyckte om. "Elis", svarade han ganska snabbt och efter en liten stund: "Och Karin..." Båda föräldrarna fick tårar i ögonen då.


Okej, bilder med lite text, klockan är alldeles för mkt men lägger jag inte ut dem ikväll så går det ytterligare en vecka säkert...



Egentligen behövs väl ings kommentarer...  precis såhär ser våra dagar ut just nu.
If you need a comment - the daily life in our home right now.




Och en av anledningarna till varför det inte känns så farligt ändå:
And one of the reasons why we take it:



och den andra:
And the other one:



Utelek med snurran,
Erik has got a new toy.


Karin smilar upp sig i Eriks fina body.
Karin smiling in the shirt that Erik made.


Kompisbesök av Rasmus.
Visit by Rasmus.

På Gröna Lund åkte vi karuseller hela dagen, men det var lite svårt att få med på bild. Det här fastnade dock, pappa och Erik som Pettson och Findus.
At Gröna Lund Erik went on the carousels all day, but this is the picture I took. Daddy and Erik as Pettson and Findus, from our favourite books.







Erik äter mjukglass.
Erik eating ice cream.




Fastän man har sovit nästan hela dagen, så är man ändå slut när kvällen kommer.
A little tired at night time even if I slept all day.



Och så en bild från idag, solen sken och vi fick på oss den fina klänningen från Max och Moa. Sedan låg vi på en filt i gräset och tittade på solskuggor mellan löven. Härligt!
A picture from today. The sun was shining, we dressed up in the nice dress from Max and Moa. Then we spent the afternoon on a blanket watching the sun shine through green leafes. Great!

Om ett kilo hull och släktbesök

Hej hej,

jag hade ju tänkt sitta ner redan i fredags och lägga upp bilder och skriva lite om hur vi har det. Karin växer ju i en rasande fart, fysisikt och i medvetandet, och det känns viktigt att få med alla detaljer om exakt hur, kanske för att jag den här gången vet just hur fort det går och att man så lätt glömmer efteråt. Det är ju hela tiden nya saker att ta in oh förundras över! När jag skriver det här tex kan jag inte riktigt komma ihåg hur det var förra veckan... Men i samma rasande fart som hon växer - hon har lagt på sig ett helt kilo hull redan och väger nu 4500 gr! -försvinner ju dagarna och jag har helt enkelt inte hunnit.

Vi hade besök av Eddie, Line och Lindsay i nästan en vecka, och det var supermysigt att ha dem här så länge och hinna träffas ordentligt! (Stort tack till Karolina för schysst utlåning av lägenheten!) Vi hann med både ordentliga utflykter, tex en heldag på Junibacken, Tekniska muséet, långpromenad till Vinterviken och lite lugnare häng i parken och på gården.

Så vår semester har börjat väldigt bra det här året, och det är skönt att vara hemma och bara göra lite mindre utflykter. Igår gick vi över till Eriksdalsbadet, och Erik och Fredrick badade och simmade, medans jag gick med Karin i bärsjalen och svalkade fötterna. Ikväll har vi middagsbesök av goda vänner och så planerar vi en utflykt till Mariefred och tågmuseet där. Tänk att detta brinnande intresse fortfarande håller i sig! (Okej, det är ju väl underbyggt av pappas legoinvesteringar, men ändå...)

Jag måste också bara tillägga att Erik är en superfin storebror, den bästa man kan önska sig tror jag. Han är så fin och gosig med Karin, lägger sig ofta bredvid och klappar eller försöker trösta henne när hon gråter. Han vill hålla henne ibland och gör många kommentarer om henne. Och fastän vi har haft några riktigt skrikiga kvällar med mycket magknip för hennes del så har inte inte fällt en enda negativ kommentar om henne, han blir ledsen förstås om jag inte kan natta som jag brukar men tycker att jag kan ta med henne in i sängkammaren fastän hon tjuter så att hon är röd i ansiktet. Så där har vi legat tillsammans allihop och väntat ut hennes skrik och sedan somnat utmattade. Och häromdagen kom den första kärleksförklaringen. "Jag tycker om bebisen, mamma."

Här kommer fler bilder än ni orkar med:


Mamma fotograferar Karin.
Mommy takes pictures of Karin.



Pappa fotograferar Karin.
Daddy takes pictures of Karin.



Tada! Karins första bad skedde med storebror i badkaret bredvid och till stor belåtenhet, verkade det som.
Karins first bath was pleasant, it seemed like, and Erik sat in the big tub next to her, also very pleased.



Lillasyster spanar in storebrors bus.
Checking out big brother.


Även om Erik redan börjat sitt sommarlov var vi ju tvugna att gå på våravslutning på dagis förra tisdagen. Barnen sjöng så fint för oss.
Even if Erik already had started his holidays for the season, we had to go to the spring party with his daycare. The kids sang beautiful.

Hector, Caroline, Erik, Elis, Kim, Jessica, Ingeborg och Biba.

Och fin dans.
And pretty dancing.

Elis, Erik, Edith, Asta, Biba, Ingeborg och Kim



Karin sov festen igenom i pappas famn.
Karin slept the party through in daddy's arms.



På kvällen sen kom Line och Eddie med tåg från Malmö. Här är Karins första möte med sin moster.
In the evening Line and Eddie came with train from Malmö. Here is Karin's first meeting with her aunt.


Eddie hjälper oss att vattna i trädgården.
Eddie helps out with watering in the garden.



Dagen efter var vi på Junibacken, fullt ös var det och jag hann inte ta några bilder som är värt att lägga upp, men så här såg det ut på kvällen efteråt i allafall. En trött mamma och moster med två nästan lika trötta barn slappar med lite Aston och hans stenar.
The day after we went to Junibacken, it was a very full day with to kids running around all over the place. I didn't have time to take any pictures but this is what it looked like in the evening. A tired mommy and aunt wtih to almost as tired kids relaxing with the favourite movie, Aston and the rocks.



Men vi var inte helt slutkörda och några dagar senare var vi på spårvagnsmuséet. Eriks favorit.
But a couple of days later we were up or another excursion, to the tam-museum. Erik's favourite.



Där sprang vi på några vänner, Frank och hans pappa. Frank och Erik kör med tågsimulator.
We ran into some friends, Frank and his dad. Frank and Erik at the trains-simulator.



Eddie sitter och tittar på briobanorna.
Eddie watches the brio-trains.



Och Karin hänger lite med Line.
And Karin hung out with Line for a while.



Till slut en kvällsbild från i söndags. Gosig, eller hur?
Finally an evening picture from sunday. Cosy, isn't she?

Vår första vecka tillsammans

Hej på er igen,

Ja, för en vecka sedan vid den här tiden så var det mest stånk och stön, och lite visste vi om att Karin skulle vara den som kom till vår familj med små grimaserande leende, god aptit och sin lugna, trygga utstrålning.

De här första dagarna har mestadels varit jättesköna. Några nätter har vi stannat uppe för att amma i sträck jag och Karin men flera gånger har vi också fått sova gott faktiskt. Hon sover redan mycket längre pass än vad Erik någonsin gjorde under hela sitt första år känns det som. Eller är det bara för att jag inte minns?

Hur som helst så har vi fått tid för att leka och umgås med storebror också ordentligt, och det känns bra. Han har varit så gullig mot henne, kryper upp och klappar henne eller lägger sig nära och luktar. Sen sticker han iväg och leker med lego och berättar för oss att vi ska komma ihåg att "bebisen" inte får stoppa legobitarna i munnen. För någon Karin är hon än så länge inte för honom... i morse referarade han till henne "som den där"... Nåja, ingen avundsjuka i alla fall. Mer bara att han är extra känslig om något går emot honom. Ett litet skrubbsår på knäet i förrgår orsakade stor tårutgjutelse och dramatik. Det tog mycket tröstande och en lång stund i famnen innan det gick över. Han behövde förmodligen också få känna sig ordentligt liten och ömtålig ett tag.

Och lillasyster är en liten pärla! De två sista dagarna har hon varit vaken långa stunder dagtid, och legat och tittat med sina stora blå ögon. Sen äter hon, bajsar äter lite till och somnar i bärsjalen eller uppbullad med kudar på sängen helt enkelt. Flera gånger sover hon sig igenom Eriks vilda lekar en meter bort. Framåt kvällen behöver hon suga ganska mycket och har lite magknip verkar det som, men inget som ger oss eller henne jättestora bekymmer. Hon verkar ganska nöjd med livet helt enkelt! Och just nu känner vi oss ganska nöjda med livet allihop tror jag. Solen skiner och vi har fem vackra veckor framför oss allihop tillsammans.

Här kommer nu lite bilder från den här första veckan!



Karins första dag hemma fick vi någon liten stund av sådana här ögonblick, resten av tiden sov hon gott.
Karins first dag at home offered a few moments like this, but most of the day she slept away.



De små händerna var helt skrynkliga efter nio månaders badande...
Her little hands were all wrinkled after nine months of bathing...



Moster Karolina kommer på besök och går på liljekonlvaljsjakt med oss.
Aunt Karolina visits and goes for a walk looking for Lily of the Valley.



Fina Lina.
Pretty Karolina



Kisspaus
Outdoor life.



Spex framför kameran.
Funny guy.



Karin provar mammas gamla solhatt.
Karin tries mommy's old sunhat.




Och somnar sedan på pappas mage.
And then falls asleep on daddy's tummy.



Ett tappert försök till fin familjebild.
A serious attempt to a family picture.



Dagens sista, jag lovar, nu ska jag sluta...
Toady's last pic, I promise, I'll stop now...




RSS 2.0