hördudu

Hörnini,

här kommer en snabbis. Hördudu är Eriks favorituttryck just nu. Häromdagen sa han till fröken Ann-Margreth vid middagsbordet på dagis när hon bad om mer mat. "Du får äta upp det du har på tallriken först, hördudu". Vi får ofta höra vid hämtningarna att Erik har hållit hov runt middagsbordet, skämtat och pratat så att de andra viker sig av skratt. Jag längtar efter att ha köksdag, för det ska bli spännande att se...

Risken är väl bara att han plötsligt ska sitta i knäet och vara liten då... Så är det ofta vid måltiderna härhemma just nu. Jag börjar tröttnapå att ha en unge i knäet vid varje måtlid och säger att han får vänta tills maten är uppäten, sen får han gärna sitta och mysa. Det blir förstås ofta protester, men häromdagen hittade han en luring istället. Jag sa att jag ville äta själv och han fick sitta på sin egen stol. Det ville han inte utan traskade omkring håglöst på golvet ett slag och klagade. Plötsligt stelnade han till, spärrade upp ögonen och utbrast "Vad var det, vad hörde jag?" så kröp han upp till mig som om han verkligen blivit rädd för något, och det kan ju naturligtvis inte mamma neka till. Väl uppe i knäet, slappnade han av ,sträckte sig mot en bit paprika på min tallrik, tittade upp mot mig och sa "får jag smaka den här?" innan han belåtet stoppade munnen full och satte sig tillrätta.


Nedan en tuffing på väg till dagis.
A cool cat on his way to daycare
.

monster och drömmar

Hej mina goda vänner,
jag hoppas ni inte har tappat tålamodet totalt med vår sida den här våren. Jag går en manuskurs på teaterhögskolan, det är superkul men jag har så mycket att skriva bara. Det har inte blivit tid över för mycket annat när jag sitter framför datorn. men ikväll bane mig så ska jag ta mig i kragen. Nu håller jag bara tummarna för att jag ska kunna ladda ner lite bilder från kameran också, för jag antar att det är dem ni är mest nyfikna på,

Och så mycket har ju hänt med Erik sedan i påskas, det går i en rasande fart som för alla ungar. Idag har de haft utflykt på dagis, det har dom varje torsdag. Då ska det packas ner matsäck i den lilla ryggsäcken och så samlas vi på gården istället för inomhus som varje annan morgon. idag hade vi packat ner tre pannkakor och lite keso och grönskaer, matlådan var helt tom när jag tittade i eftermiddags. Men det är "häjit att va ute" som jag har präntat in redan i den stackare ungen. Och då blir man hungrig. På sin utflykt går de nästan alltid till ett skogsparti vid Årstaviken, där samlar de på stenar och pinnar, kollar fåglar och annat. Om två veckor ska jag följa med för jag har prickat in en köksdag då, det ska bli väldigt kul!

Annars så är det för tillfället en liten kille som behöver mycket kramar och uppmuntran, som man ibland får stångas med rejält och som nästan svämmar över av fantasi. Om monster och drömmar bland annat. Det här är kanske en historia ni redan hört men jag måste ändå skriva ned den för den är en av mina favoriter. Vi satt vid matbordet en middag när det hördes det ett ljud från hallen, Erik spärrade upp sina ögon och slog ut med händerna i en dramatisk gest (jodå, det är förmodligen jag som är den skyldiga till det överdrivna minspelet): Vad hör jag? Så rinner han ned från stolen och ut i hallen, öppnar ytterdörren och spanar ut. Så vänder han sig om och ser pillimariskt tillbaka mot mig. (Det är ju ingen där.) "Vad var det?" frågar jag, "det var kanske en dröm" svarar han med rösten darrande av spänning. Så står vi där och spanar efter drömmen ett långt tag.

Men många drömmar och lekar handlar också om tåg, allt kan lbi en räls och ett lok, från skosnöret till gittarsträngarna och nallen. Länge, länge kan han sitt framför youtube och titta på ändlösa klipp med tåg som kör förbi eller enorma modellbyggen. Youtube är, om ni inte redan visste det, ett tillhåll för allehanda nördar. Folk lägger ju långa klipp på de mest obskyra saker... Nåväl, det är ju vi som tittar på dem så jag kanske ska hålla igen lite.
Hursomhelst så har tåglekarna ersatt de flesta andra just nu, även om det utomhus fortfarande är väldigt kul att gräva och kasta stenar i vattnet. Just det sistnämnda hade man ju hoppats skulle gått över till den här sommaren, men jag inser ju att det var optimist utöver det vanliga och att det kan dröja flera flera år tills den böjelsen lägger sig något. Vi får väl helt enkelt ha flytvästen redo hela sommaren så att han kan stå där i vatten brynet och plumsa.

Hursomhelst, nu ska jag försöka få upp lite bilder.


Malte och Erik bygger en koja efter en trevlig söndagsbrunch här hemma.
Malte and Erik builds a hideout after a nice sunday brunch at our house.



Maltes mamma och lillayster håller till utanför kojan, Lina och Polly.
Maltes mom and kid sister stays outside the hideout, Lina and Polly.



Erik testar motorgräsklippare på Trädgårdsmässan. Det var faktiskt mest det vi hann med att göra där...
Erik tries out the lawn mower at the yearly Garden Fair. Actually, that was pretty much all we did there...



Jag vet att det här är gammalt gods, men jag tyckte den här bilden såg så mysig ut. Lite påskpyssel med Jens som är upp och hälsar på en helg.
This is old stuff, but I really like this picture. Karolina, Jens and Erik making decorations for the easter holidays.


Och här drar syrrorna ut Jens i stockholmsnatten. Jag ser lite gliring ut, det är sant, men det är bara som det ser ut.
And here we take Jens for a night out in Stockholm. What can I say, this was the best picture there was.



Cirkuskonster på köksgolvet. Det är faktiskt svårt att stå och balanser på någons knä, försök om ni vågar!
Tricks on the kitchen floor. May look easy to balance on someones knees, but try it if you dare!



Edtih var här med sina föräldrar Bernhard och Virve en av de första vackra dagarna. Vi grillade och myste.
Edith was here with her parents Bernhard and Virve on of the first warmer days. We barbequed and enjoyed ourselves.



Och här är vi på utflykt till Nackaskogen. Vi har precis käkat mackor och druckit saft. Nu är det dags för att peta med pinnar i bäcken.
On an outing with Sophie. We just finished our picknick and now it's time to poke the water with some sticks.



Och här leker en liten kisse utanför Dalateatern tillsammans med sin gamla "doula" Nina.
And here's a little kitten outside the DalaTheatre together with his "doula" Nina.



En liten hjälpreda i trädgården vill vattna de nyplanterade smultronen runt sitt päronträd.
My garden keeper  wants to  help water all the new wild strawberry plants around his pear tree.


Kram på er alla från den här lilla spillevinken och hans föräldrar.
Love to all of you from this little boy and his parents.


RSS 2.0