Födelsedagsspecial

Hej igen,

tänkte passa på nu när jag är i tagen att lägga ut lite bilder från födelsedagen som jag lovat sedan länge. Så håll i er!
Some late pictures from Erik's birthday. Get ready!


image244
Efter lunch var det dags att öppna de första presenterna när moster Karolina och pappa kom från jobbet.
After lunch , when moster Karolina and dad came from work, it was time to open the first gifts.



image245
I första paketet en väska som var lite svår att öppna.
In the first gift a bag that was a little hard to open.



image246
Och innan gästerna kommer så byter vi om till nya stassen - en present från mormor - och pyntar med massvis med ballonger. Erik försöker smita undan med en.
And before the guests arrived we changed to his new outfit - a gift from grandma - and decorated the apparment with loads of ballons. Erik tries to get way with some the decoration.



image247
Eftersom Erik fyllde år på själva fettisdagen hade vi bakat semlor istället för tårta. Det var ganska lagom för lillkillen. Men ett ljus ska man ha när man fyller ett även om han fick lite hjälp med att blåsa ut det. Visst ser han lycklig ut!
Since it was Shrove Tuesday - a day in Sweden celebrated with a special pastery called Semla - that's what was served instead of cake. But he got a candle anyway, because that's what you chould get on your first birthday. Doesn't he look happy?



image249
Djupt koncentrerad äter Erik sin allra första semla. Gissa om det var populärt.
Very focused Erik starts on his very first Semla. Guess if he liked it.



image251
Några av våra fina gäster: Harry och Lena
Some of our fine guests: Harry and Lena



image252
Mer gäster och en massa paket. Harry, Pernilla, Erik och Elsa, i bakgrunden Daniel och Karolina.
More guests and lots of gifts. Harry, Pernilla, Erik and Elsa, and in the back Daniel and Karolina.



image253
Och ungefär här i tiden är Erik precis 1 år!
Somewhere around here in time Erik turns 1 year!


Så vill jag passa på att tacka alla som kom, ringde, skrev och skickade fina presenter till Erik på hans födelsedag och hela veckan för uppvaktningen. Tack för er kärlek och omtanke! Ni betyder så mycket. Puss på er!
And I want to thank you all who wrote, called, came and sent great gifts to Erik on his birthday and the whole week for your celebration. Thank you for you love and care. You mean the world to us. Kisses to all of you!






Glad påsk!

Glad påsk alla kära!

Här kommer lite bilder på Stockholms finaste påskärring! Att få på honom ett huckle var lögn men han gick med på att bli sminkad...
Here's some pictures of Stockholm's cutest Easter Witch. He accepted the make-up but refused to wear the kerchief.

image238



image239



image240



image241


Visst har han blivit stor!
Nu vet jag att det var länge sedan ni såg några bilder på den här sidan, men även för oss som ser honom varje dag har det skett stora förändringar sista tiden. Han är en riktig liten kille numera. Det märks på hur han leker. Riktiga fantasilekar där han involverar sina gosedjur, lagar mat med legobitar i kastrullerna och grejar runt långa stunder på egen hand. På hans ordförståelse och på att han själv blir bättre och bättre på att härma allt vi säger. Och tamejtusan om inte ungen snart går också! : )

En stor förändring som har skett är ju att Fredrick har flyttat hem till oss och nu så är det han och Erik som sover i sovrummet medans mamma kan sussa hela natten i vardagsrummet. Och han ammar oftast inte förrän vid 5-6 tiden på morgonen. Ibland tidigare men igårnatt faktiskt inte alls. Och han somnar också utan tutten!! Det går inte helt smärtfritt än, han gråter oftast ett tag och är sur, både vid läggdags och mitt i natten när han vaknar men accepterar det långsamt bättre och bättre. Och nu när han inte kan ligga och sutta hela natten igenom så har aptiten slagit till ordentligt! Även om jag misstänkte att han inte behövde så mycket mat på dagen eftersom han fortfarande åt på nätterna så hade jag inte riktigt fattat HUR mycket han faktiskt åt. De första nätterna var mina bröst ingen vacker syn. Den vackra synen är ju däremot att se hur han gapar stort och lassar in stora skedar med gröt själv. Sådant värmer mitt modershjärta mer än det mesta!

Lite bilder till från veckan:


image242
Erik vaknar till hos mamma efter middagsluren.
Erik wakes up slowly in mom's lap after his daily nap.


image243
Här frossas det i banan.
Eating banana.


Stor kram!

RSS 2.0