NEEEJ!

Hej alla kära,

nu har snart hela maj gått och vädret har växlat mellan högsommarvärme och höstkyla. Vi har haft besök av farmor och Erik har sagt sitt första ord i en riktig konversation: "NEEJ", och det kommer allt oftare.
Första gången var när jag försökte få honom att sova middag och efter en halvtimmes vändande och vridande i sängen när han fortfarande satt och plockade med sina täcken och nallar frågade jag om han inte skulle lägga sig ner och sova. Han vände inte ens huvudet mot mig utan bäddade vidare åt nallarna men sa högt och tydligt NEEJ, sen log han sitt allra pillemariska lilla leende och tittade upp. Jag kunde ju inte hålla mig för skratt förstås och sen var det bara att ge upp. Han fick komma upp och leka ytterligare en timme innan vi tog sovpaus dem dagen.
Han har också sagt "mer" när man frågar honom om han vill ha mer mat, och "dish" för diska, men mest är det en massa eget språk. För Erik vet mycket väl vad det är han säger nu förtiden, (även om ingen annan gör det) och han pratar och pratar, en riktigt liten pratkvarn helt enkelt.

Den roligaste leken just nu heter "Smaka på maten" och går till så att Erik vispar i sin lilla kastrull och går sedan runt och serverar alla som finns till hands, vispar lite till och så ytterligare en smakrunda osv. Ett par gånger har vi bakat tillsammans och jag tror att det är därifrån han hämtar inspiration för han är väldigt koncentrerad när vi rör runt mjöl och ägg. 
Och så har han fått ett fantastiskt elefanttält av pappa som är en toppenmysig koja, och en liten kattdocka att trä på handen som vi fick av granne Malcolm för länge sedan är jättpoppis. Fortfarande älskar han att "läsa böcker" och alltmer går vi över till de som bjuder på en liten historia och inte bara olika bilder. han bläddrar fram och tillbaka, har sina favoritsidor och gillar att lyssna på sagan.

Men är man utomhus finns det en sak som är roligare än allt annat och jag antar att vi kommer att spendera den största delen av vår sommar vid strantkanten, hållandes Erik i ett hårt grepp med han vispar runt i vattnet med en pinne eller kastar sten. Vattenlekar! Ojojoj.

Och så var farmor här och myste med Erik flera dagar, mamma gick på kurs och pappa hade ont i ryggen. Erik fick en liten ukulele, väldigt fin och kul att spela på, och en massa fina kläder.

Veckans bilder:


image291
Erik och farmor kvällsmyser i sängen efter badet.
Erik and grandmother reads in bed after his eveningbath.


image299
Erik är en glad kille.
Erik is a happy kid.



image293
Erik och Karolina musicerar, Erik testar sin nya ukulele.
Erik and Karolina are making music, Erik is trying out his new ukulele.


image298
Och här prövar han det fantastiska elefant-tältet som pappa köpt! Gissa mammas min när det visades upp...
And here his testing the great elephant-tent that dad bought for him. Guess mom's face when it was brought home...



image294
Erik i baktagen, här ska det  bli chokladmuffins. Som ni ser kräver det stor koncentration! Den finfina bagarmössan kom farmor med så nu slipper vi använda blöjor...
Erik is baking, this time chocolate -muffins. As you can tell it needs a concentrated face! The great baker's hat grandmother bought, so now we can use our diapers for their true purpose only.


image295
Smakprov!
Testing the dough!



image300
Rufsigt morgonhår i ljusaste morgonljus...
Untidy morning-hair in brightest morning-light...


image297
Ingen kommentar!
No comment!

...och så lite bildbevis

Ja, jag gör ett nytt försök att lägga upp lite bilder så att ni kan se just hur vårfint vi har det i Stockholm!


image280
Erik hälsar på vår grannhund Hanna och hennes katt.
Erik's making friends with our neighbourg's dog Hanna and her cat.


image290
Erik på egen hand i trädgården.
Erik on his own in the garden.


image281
Nej, det är alls inte en blöja på huvudet - det är en bagarmössa!
No, it's not a diaper on his head - it's a baker's hat!


image282
Och nej, det är alls ingen datormus - det är en telefon. Och Erik har det lite trassligt på jobbet ibland...
And no, it's not a mouse - it's a telephone. And sometimes Erik gets a little wired up at work.


image283
Här är Sundstabacken majbrasa, det var en lite regning kväll, men elden höll sig och nästan alla grannarna var ute och grillade korv och spelade fotboll. Vi hade Lotte på besök och Erik somnade i vagnen efter en massa spring och bus.
Here's our First of May-fire at Sundstabacken, it rained a little bit that night, but everyone was outside barbequeing and playing soccer. Lotte came to visit and Erik feel asleep late in his carrier after a lot of roaming around.


image285
Här myser Maria och Erik lite framför det sista av brasan precis innan han somnar.
Here's a cozy moment with Maria before the fire is out and it's time to fall asleep.


image286
Och här är lite fruktstund och mys med pappa på eftermiddagen.
And here's time for fruit and hugs with dad in the afternoon.


image287
Erik lyssnar på Beatle's.
Erik is listening to the Beatle's


image288
Och så var det dags för den allra första glassen. (Som ni ser hade han först varit en timme eller två i sandlådan!)
And the it was time for the very first icecream. (As you can tell he had spent an hour or two digging in the sand before that!)


image289
Det var gott!
I liked it!


kram
hugs

Våren är här!

Hej alla,
ikväll är det redan sent så det blir inte många meningar. Men jag kan avslöja att Erik åt sin första glass idag och det tyckte han om!  Och så har han upptäckt vår strandkant vid tomten på allvar. Han vill gärna ner dit och stå och kasta sten. Plopp, säger det när de hamnar i vattnet. Annars har vi spenderat det mesta av de senaste vackra, varma vårdagarna i trädgården där vi grävt och grävt efter ogräs.

Och här var det egentligen meningen att det skulle komma en massa fina bilder men bloggservicen fungerar dåligt. Håll utkik de närmsta dagarna.

Kram från alla oss till alla er!


RSS 2.0