NEEEJ!

Hej alla kära,

nu har snart hela maj gått och vädret har växlat mellan högsommarvärme och höstkyla. Vi har haft besök av farmor och Erik har sagt sitt första ord i en riktig konversation: "NEEJ", och det kommer allt oftare.
Första gången var när jag försökte få honom att sova middag och efter en halvtimmes vändande och vridande i sängen när han fortfarande satt och plockade med sina täcken och nallar frågade jag om han inte skulle lägga sig ner och sova. Han vände inte ens huvudet mot mig utan bäddade vidare åt nallarna men sa högt och tydligt NEEJ, sen log han sitt allra pillemariska lilla leende och tittade upp. Jag kunde ju inte hålla mig för skratt förstås och sen var det bara att ge upp. Han fick komma upp och leka ytterligare en timme innan vi tog sovpaus dem dagen.
Han har också sagt "mer" när man frågar honom om han vill ha mer mat, och "dish" för diska, men mest är det en massa eget språk. För Erik vet mycket väl vad det är han säger nu förtiden, (även om ingen annan gör det) och han pratar och pratar, en riktigt liten pratkvarn helt enkelt.

Den roligaste leken just nu heter "Smaka på maten" och går till så att Erik vispar i sin lilla kastrull och går sedan runt och serverar alla som finns till hands, vispar lite till och så ytterligare en smakrunda osv. Ett par gånger har vi bakat tillsammans och jag tror att det är därifrån han hämtar inspiration för han är väldigt koncentrerad när vi rör runt mjöl och ägg. 
Och så har han fått ett fantastiskt elefanttält av pappa som är en toppenmysig koja, och en liten kattdocka att trä på handen som vi fick av granne Malcolm för länge sedan är jättpoppis. Fortfarande älskar han att "läsa böcker" och alltmer går vi över till de som bjuder på en liten historia och inte bara olika bilder. han bläddrar fram och tillbaka, har sina favoritsidor och gillar att lyssna på sagan.

Men är man utomhus finns det en sak som är roligare än allt annat och jag antar att vi kommer att spendera den största delen av vår sommar vid strantkanten, hållandes Erik i ett hårt grepp med han vispar runt i vattnet med en pinne eller kastar sten. Vattenlekar! Ojojoj.

Och så var farmor här och myste med Erik flera dagar, mamma gick på kurs och pappa hade ont i ryggen. Erik fick en liten ukulele, väldigt fin och kul att spela på, och en massa fina kläder.

Veckans bilder:


image291
Erik och farmor kvällsmyser i sängen efter badet.
Erik and grandmother reads in bed after his eveningbath.


image299
Erik är en glad kille.
Erik is a happy kid.



image293
Erik och Karolina musicerar, Erik testar sin nya ukulele.
Erik and Karolina are making music, Erik is trying out his new ukulele.


image298
Och här prövar han det fantastiska elefant-tältet som pappa köpt! Gissa mammas min när det visades upp...
And here his testing the great elephant-tent that dad bought for him. Guess mom's face when it was brought home...



image294
Erik i baktagen, här ska det  bli chokladmuffins. Som ni ser kräver det stor koncentration! Den finfina bagarmössan kom farmor med så nu slipper vi använda blöjor...
Erik is baking, this time chocolate -muffins. As you can tell it needs a concentrated face! The great baker's hat grandmother bought, so now we can use our diapers for their true purpose only.


image295
Smakprov!
Testing the dough!



image300
Rufsigt morgonhår i ljusaste morgonljus...
Untidy morning-hair in brightest morning-light...


image297
Ingen kommentar!
No comment!

Kommentarer
Postat av: moster sophie

ah pernilla han är så lik dig!!! längtar massor!

2008-05-27 @ 01:42:58
Postat av: Helena, Max och Moa

Den där söte bagarens kakor skulle vi gärna vilja smaka! Han ser själv väldigt nöjd ut efter provsmaket så man behöver ju inte tvivla på att de är goda i alla fall ;-)!
Kul att läsa om vad Erik säger och gör, det är väldigt likt både Max och Moa. Moa kör också stenhårt med "Neej!". "MER!!" hör både vi och dagispersonalen flera tusen gånger om dagen känns det som. Så fort det börjar sina på tallriken kommer det "Mer, mer, mer, mer!" och det slutar inte förrän man har serverat mer mat.
Vi saknar er! Många kramar från Töjringe!

2008-05-29 @ 07:53:22
URL: http://pillanopuh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0