ingen badkruka

Hej på er, 

den här gången är det faktiskt mest bilder. Lindsay och Line skickade över en serie när Erik badar hemma i morfars vask. De är så fina så jag vill dela med mig till er direkt. Som en liten bonus kommer också en bild på Erik som går själv!

kramar

image234


image235


image236




image237
Efter att bara ha testat på att gå stappla några egna steg i tre dagar så är det fortfarande en hissnande känsla.
After only three days of walking around by yourself it's still a giddy feeling.


första stegen

Hej på er igen,

förra helgen var vi nere Malmö för att hinna träffa moster Sophie under de korta veckor hon är på svensk mark. Vi tog flyget ner på lördagen och tillboka i onsdags. Det blev familjesammankomst av stora mått när också Line och Lindsay från London flög in några dagar.

Det funkade alldeles utmärkt att resa igen och Erik var på gott humör nästan hela tiden. Vi hade tur och fick flera säten för oss själva så han kunde rumstera runt bäst han ville. Det finns massor av spännande saker att utforska på ett flygplan, lampknappar, brickor, rullgardiner och massa andra små mojänger.

Det var jättemysigt att vara nere och träffa alla, det märks att han känner igen sig nu och det tar inte lång tid innan han far runt under morfars matbord som om han aldrig gjort annat. Och på söndagmorgon tog han sina första egna, längre promenad i vardagsrummet mellan mig och morfar. Spännande!! Jag skrek så att jag väckte både Sophie och Jens. Men det var förstås omöjligt att få det på bild för han kastade sig snabbt i famnen på mig igen. Sedan dess har det gått långsamt framåt, vissa dagar vill han helst hålla handen igen eller hålla sig på golvet, men andra dagar släpper han gärna greppet för att stappla sig från möbel till person. Men det lossnar mer och mer och han börjar bli riktigt stadig med att stå själv i alla fall.

I övrigt fortsätter det mycket som förut, han är ofta på gott humör nuförtiden och vi skrattar mycket tillsammans. Han gillar ju att busa och hitta på skämt . Han fick flera Max-böcker i födelsedagspresent och jag trodde att han kanske fortfarande var för liten för dem men inte alls. De är de nya favoriterna, han är mycket intresserad av allt som händer i de fantastiska, snillrika bilderna. Sitter fascinerat och tittar sida efter sida, bläddrar tillbaka och tittar om.
Häromdagen läste vi om när Max och Lisa bråkar om bilen och smäller varandra på huvudet så det gör ont och tårarna kommer, då vände han sig om mot mig och dängde till mig över huvudet. Jag började naturligtvis nästan skratta av förvåning, men fick snabbt göra om det till gråt så att sensmoralen inte gick helt åt skogen.

Och så har vi det här med nycklar som länge har varit en favorit men nu blivit ett helt galet hett byte. Så fort jag låser dörren hoppar han upp och ned på min arm och kan inte hia sig förrän han får lägga händerna på dem. Helst ska han få pröva att låsa upp själv också vilket jag inte alltid har tålamod till... Det är överhuvudtaget mycket kan själv, vid matbordet t.ex. mer än någonsin. Och när han inte får något direkt eller inte alls så har han börjat göra att hetsigt ljud. Han låter som en liten hyena.

Här kommer lite bilder.


image224
Erik kan knappt vänta till mamma är färdig så att vi kan gå ut och leka!
Erik can harldy wit til mom is done with whatever so we can come out and play!


image225
Erik gillar navlar. Sophie får den äran.
Erik likes navels. Sophie is honored.


image226
Hos morfar. Med tre vattumän i familjen så fanns det många födelsedagar att fira i efterskott, ett utmärkt tillfälle för chokladtårta. Erik vispar ägg och socker.
At grandpa's. With three aqariuses in the family we had many birthday to celebrate late, an excellent opportunity for a chocolate cake. Erik whips egg and sugar.


image227
Vi trotsade blåsten och gick till lekparken på eftermiddagen. Här vilar Erik och Sophie ut efter ett hårt pass i rutchkanan. Det är roligt med pinnar.
We fought the windy weather and went to the playground on sunday afternoon. Here Erik och Sophie takes a break after some heavy sliding. Little branches are fun.


image228
Mer mysigt häng med moster Sophie. Erik dricker mjölk med sked. Det gör det extra gott!
Some more cozy time with aunt Sophie. Erik drinks milk with a spoon. Makes it taste extra good!


image229
Vackra mostrar.
Beautiful aunts.


image230
Erik och mamma gör sig redo för en lördagspromenad. Lillkillen är lite trött...
Erik and mom getting ready for a saturday walk. Kiddo is tired...


image231
Efter en lång promenad i solen, under vilken Erik sov som en liten stock gick vi hem till Lotte och lagade käk och lekte med hennes pennor!
After a long, nice walk in the sun, while Erik slept like a log, we went home to Lotte's place, ate and played with her pens!


image232
Och idag, söndag, var vi hemma hos David, ida och Ingrid och lekte. En mysig stund i Davids knä när vi kom.
And today, sunday, we went home to David, Ida and Ingrid and played. A cozy moment in Davids lap when we arrived.


Och veckans närbild:
This weeks close-up:
image233
Ha det bra!
Take care!

Erik Ett År

Hej igen,

här händer det saker! Det känns som om Erik lär sig något nytt varje dag, eller kan kommunicera vad han kan bättre och bättre för var dag. Vi har haft några ljuvliga veckor! Han har varit på strålande humör, inte det minsta mammig, men glad, kramig och med glimten i ögat. Långa stunder kan vi bara ligga och mysa i sängen, Erik bökar runt som en liten griskulting med huvudet före i kuddhögen, slänger sig handlöst bland täckena och fnittrar förtjust.

Hans ljudbild har förändrats och ibland är det kristallklart vad han menar - apa, fisk, där, mamma. Ibland är det fortfarande bara joller men ett mer nyanserat och föränderligt sådant.  Han skrattar mycket och testar olika varianter som verkar skoj, idag har det varit ett högljutt kraxande och jag trodde han skulle få ont i halsen till slut.

Han älskar fortfarande att springa runt runt i lägenheten och vill bestämt hålla mig i tummen just, så han tar tag om den och sätter sedan fart. Däremot verkar han inte så angelägen om att släppa taget än. Fast klättra upp på saker vill han gärna, ställer sig vid kökstolen och är inte det minsta otydlig med att nu vill han diska! Det är favoritsysslan framförallt just nu. Bandspelaren har han knappt ägnat ett öga åt sista dagarna, men den kan han ju nu...

Men det är annars fortfarande väldigt spännande med alla knappar, hål, nycklar och andra småsaker att pilla och skruva med. Igår var vi i lekparken och efter att noggrannt ha studerat de stora barnens sandkakebak satte han själv igång. Jag fick i det närmsta slita honom från sandlådan, han var helt absorberad av att få till greppet om spaden.

Så har han hittat sina öron och vill gärna känna på alla andras också, tycker det är jättekul att fösa ner håret i ansiktet på mig så att jag kan blåsa bort det så att det kittlar honom, kommer med spontana kramar och mys, både till oss och alla sina nallar. Har har blivit en riktig liten pussgurka efter att länge inte ha fattat det här med pussar alls.

Och så har vi ju firat den stora första födelsedagen, med först Line och sedan mormor på besök hela veckan lång och sedan morfar, Birgitta och farfar över helgen. Tyvärr tog jag inte så mycket bilder själv, men nästa omgång blir en försenad födelsedagsspecial, när Fredrick hämtat hit sina bilder. Det var i alla fall en härlig dag och Erik blev uppvaktad från alla håll och kanter. Tusen tack alla fina för spännande och roliga paket!


Lite bildmaterial:


image218
Line på blixtvisit, hann både lägga pussel...
Line on a flying visit, managed to both do puzzles...


image219
... och klä den blivande födelsedagsgrisen i samurajdräkt. Coolt!
... and dress the to-be-brithday-child in a samuraj-outift. Cool!


image220
Och så en liten födelsedagsbild. Som sagt, det kommer mer sedan. Erik har i alla fall fattat grejen med paket - de är till för att öppnas! Fast pappret är fortfarande fasligt kul!
And here a little birthday picture. But there are more coming up soon. Anyway Erik has got the thing with gifts  now - they are to be opened! But the paper is still pretty fun!


image221
Erik och mormor dagen efter. Ballonger är märkliga grejor!
Erik and grandma the day after. Ballons are strange things!


image222
Mormor, Erik och Karolina hade två mysiga dagar tillsammans medans mamma och pappa arbetade. Och så lagar mormor ju så god mat! Fläskpannkaka med lingonsylt. Svårt att motstå...
Grandma, Erik and Karolina had two great days while mom and dad where working. And grandma cooks so delicious! Pork pancake with lingon berries. Hard to resist...


Och så veckans ljuvligaste.
And then this weeks most wonderful.
image223


RSS 2.0