Erik Ett År

Hej igen,

här händer det saker! Det känns som om Erik lär sig något nytt varje dag, eller kan kommunicera vad han kan bättre och bättre för var dag. Vi har haft några ljuvliga veckor! Han har varit på strålande humör, inte det minsta mammig, men glad, kramig och med glimten i ögat. Långa stunder kan vi bara ligga och mysa i sängen, Erik bökar runt som en liten griskulting med huvudet före i kuddhögen, slänger sig handlöst bland täckena och fnittrar förtjust.

Hans ljudbild har förändrats och ibland är det kristallklart vad han menar - apa, fisk, där, mamma. Ibland är det fortfarande bara joller men ett mer nyanserat och föränderligt sådant.  Han skrattar mycket och testar olika varianter som verkar skoj, idag har det varit ett högljutt kraxande och jag trodde han skulle få ont i halsen till slut.

Han älskar fortfarande att springa runt runt i lägenheten och vill bestämt hålla mig i tummen just, så han tar tag om den och sätter sedan fart. Däremot verkar han inte så angelägen om att släppa taget än. Fast klättra upp på saker vill han gärna, ställer sig vid kökstolen och är inte det minsta otydlig med att nu vill han diska! Det är favoritsysslan framförallt just nu. Bandspelaren har han knappt ägnat ett öga åt sista dagarna, men den kan han ju nu...

Men det är annars fortfarande väldigt spännande med alla knappar, hål, nycklar och andra småsaker att pilla och skruva med. Igår var vi i lekparken och efter att noggrannt ha studerat de stora barnens sandkakebak satte han själv igång. Jag fick i det närmsta slita honom från sandlådan, han var helt absorberad av att få till greppet om spaden.

Så har han hittat sina öron och vill gärna känna på alla andras också, tycker det är jättekul att fösa ner håret i ansiktet på mig så att jag kan blåsa bort det så att det kittlar honom, kommer med spontana kramar och mys, både till oss och alla sina nallar. Har har blivit en riktig liten pussgurka efter att länge inte ha fattat det här med pussar alls.

Och så har vi ju firat den stora första födelsedagen, med först Line och sedan mormor på besök hela veckan lång och sedan morfar, Birgitta och farfar över helgen. Tyvärr tog jag inte så mycket bilder själv, men nästa omgång blir en försenad födelsedagsspecial, när Fredrick hämtat hit sina bilder. Det var i alla fall en härlig dag och Erik blev uppvaktad från alla håll och kanter. Tusen tack alla fina för spännande och roliga paket!


Lite bildmaterial:


image218
Line på blixtvisit, hann både lägga pussel...
Line on a flying visit, managed to both do puzzles...


image219
... och klä den blivande födelsedagsgrisen i samurajdräkt. Coolt!
... and dress the to-be-brithday-child in a samuraj-outift. Cool!


image220
Och så en liten födelsedagsbild. Som sagt, det kommer mer sedan. Erik har i alla fall fattat grejen med paket - de är till för att öppnas! Fast pappret är fortfarande fasligt kul!
And here a little birthday picture. But there are more coming up soon. Anyway Erik has got the thing with gifts  now - they are to be opened! But the paper is still pretty fun!


image221
Erik och mormor dagen efter. Ballonger är märkliga grejor!
Erik and grandma the day after. Ballons are strange things!


image222
Mormor, Erik och Karolina hade två mysiga dagar tillsammans medans mamma och pappa arbetade. Och så lagar mormor ju så god mat! Fläskpannkaka med lingonsylt. Svårt att motstå...
Grandma, Erik and Karolina had two great days while mom and dad where working. And grandma cooks so delicious! Pork pancake with lingon berries. Hard to resist...


Och så veckans ljuvligaste.
And then this weeks most wonderful.
image223


Kommentarer
Postat av: karolina

en ljuv bild på världens ljuvaste kille! kramar!

2008-02-15 @ 09:56:25
Postat av: stoffe

GRATTIS FEDE!

2008-02-15 @ 12:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0