moster jojo

Hej på er,
 i helgen hade vi besök av moster Jojo - jättemysigt, massor med goda middagar och umgänge. Erik var lite reserverad men mycket nyfiken och flörtig, precis som han brukar mot snygga tjejer. Och det dröjde inte länge förrän det var fullt ös. Han har lagt sig till med ett vårtjut som skulle göra självaste Ronja grön av avund. Han springer omkring och tjuter som en liten iller, allramest när han får vara naken en stund. Det är riktigt härligt.

Annars rullr allting på i rasande fart som vanligt, för det mesta är han en glad och busig kille och den senaste tiden har han varit på ovanligt gott humör. Nu har vi haft en svacka med sovrutiner, förmodligen en utvecklingskurva, för han får ingen ro i kroppen alls utan bara ligger och vänder och vrider sig och håller på att gräva sig igenom bröstkorgen på en med de små naglarna. Jättetrött och sur, precis som sina föräldrar. Men på morognen är det hopp ur sängen med ett AAH när han får syn på någon bil eller legobit som verkar spännande. Just i dagarna har det pusslats mycket och han börjar bli riktigt duktig på att sätta bitarna på plats och dessutom lärt sig var varje bit ska vara.

Här kommer några bilder:


image276
Erik snackar på.
Erik's talking away.


image277
Erik springer runt och myser i mormors stickade tröja.
Erik's running around enjoying himself in grandma's sweater.


image278
I lördags var vi ute och gick en lång runda i det fina vårvädret för att Erik skulle få sova, men det ville han inte alls. Envis som synden skulle han prompt sitta upp i vagnen i en och en halv timme. Så vi rastade honom lite i lekparken och sedan slocknade han snabbt. Här kittlar det väldigt skönt i magen när han åkte rutchkana med Josefin.
Saturday we went for long walk in the beautiful spring weather to get Erik to sleep, but he didn't want to at all. Obstinately he sat up in the carrier the whole time, refusing to lay down. After some time at the playground though he finally fell asleep. Here the little tummy tickles after riding the slides with Josefin.


image279
Sedan var det dags för gungorna.
Then it was time for the swings.


Ja, det var allt för denna gången. Ha det bra!
That was all for now. Take care!











vattenpuss

Hej på er allihop,

hoppas att ni har det bra var ni än är.
Vi har haft en mysig söndag hemmavid även om det regnat och blåst hela dagen. Efter att ha gått omkring inomhus och tittat ut på rusket hela förmiddagen fick Erik regnställ och stövlar på sig för första gången, och efter eftermiddagsvilan under en rejäl promenad i skogen, tog han alla gården vattenpölar i besittning. Det var roligt att stampa med foten så att lersörjan stänkte upp på benet men bäst var det att sätta sig ner mitt i pölen och slå hårt med spaden.
Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro nog att hämta kameran men här kommer lite andra bilder. (Timmen är redan sen och jag orkar inte författa mer denna kväll!)


image268
Erik mitt i livet. Bättre än så här blir det inte för lillsparven just nu. Han t.o.m. somnar i vagnen med spaden i handen.
Erik at his best. This is as good as his life gets right now. He even falls asleep with his showel in his hand.


image269
En liten herre på väg på fest - Rasmus hade namngivningskalas förra lördagen.
A little gentleman on his way to a party - Rasmus was celebrated with a namegiving cermony.


image271
Och här är Rasmus själv i sin fina skjorta tillsammans med sin faster.
And here is Rasmus himself in his pretty shirt together with his aunt.


image273
Och här kommer ännu en i raden av alla badbilder på Erik, nu med punkarfrilla för att ni ska se hur långt hår han har fått!
And here's yet another in-the-tub-picture of Erik, with a little funky hairdo so that you get an idea of how long his hair is right now.


image274
Veckan avslutades med att vi var hemma hos Bernhard och Virve och träffade det senaste tillskottet av fina kompisar: Edith, 1 månad och 1 dag gammal hos mamma. En riktig liten goding som vi ser fram emot att få kela och leka med mycket mer framöver.
Our week ended with a visit at Bernhard and Virve's to meet our newest fine friend: Edtih, 1 month and a day in mom's arms. A true jewel, who we look forward to a lot of cuddling and playing with in the future.



image272
Hej och kram på er alla goda och glada! Hugs and good bye for now all sweet and happy people!




Titta han går!

Hej alla,

I två dagar har jag ivrigt försökt logga in för att meddela de senaste nyheterna och lägga upp bilder från mars månad men hela blogg.se har legat nere så det har inte gått.

En som däremot har gått mer och mer och med större och större mod och glädje är lillkillen. Det lossnade på riktigt i helgen och sedan har det bara rullat på. Ikväll knatade han runt i hela lägenheten och tog sig över alla våra höga trösklar och allt. Igår lärde han sig att ställa sig upp själv utan att ta tag i en möbel eller förälder, och när vi var ute traskade han runt sandlådan som om han aldrig hade gjort annat. Det är förstås jätteroligt att se, det har ju varit väntat så länge nu, samtidigt som vi mitt i förtjusningen blir varse alla nya saker det för med sig: skrapsår på näsan när man faller i gruset, den förtvivlade jakten på en liten leksugen parvel när kläderna ska på och tvättlappar över hela golvet runt skötbordet sju gånger om dagen, de är ju i lagom höjd att se och intressera sig för numera - för att nämna några exempel.

Det fortsätter att hända mycket hela tiden och jag har väl tusen saker som jag tänkt att jag vill berätta om här under de senaste veckorna. Men så har det gått en dag eller två till och så är det nya gammalt.

Om jag ska sammanfatta senaste tidens upplevelser med Erik så handlar det i alla fall om MAT - som han äter i stora mängder nu (eftersom vi bara mysammar lite på morgonen numera), och faktiskt ganska bra själv emellanåt. Om SANDLÅDAN - som vi han pekar på så fort vi kommer utanför dörren och sedan vill sitta i i timmar och köra med bilarna, gräva med spaden och titta på tunnelbanetågen som susar fram ovanför. Om KOJOR - som kan vara både ett täcke över huvudet eller stora pråliga byggen med madrasser och kuddar och gosedjur och som man sitter inuti och sägen hohoho, eller tittar ut ifrån på världen utanför.

Och nu kommer lite bilder som bättre beskriver vardagen tror jag.


image254
I lekparken med Rasmus under en solig eftermiddag.
At the playground with Rasmus a sunny afternoon.


image255
På tå för att få en liten skymt av utanför - det är ju där allt spännande händer!
On his toes to get a glimps of outside - because that's where all the excitment is!


image256
Erik på huk bläddrar i sin fina ordbok.
Erik kneeling to get a look at his nice baby dictionary.


image257
När våren visade sig första gången var i ute och rensade upp lite i trädgården. Erik passade på att bli skjutsad i skottkärran av Karolina, det var väldigt roligt!
When spring made a first visit we were outside doing some work in the garden. Erik took the opportunity to let Karolina drive him around in the wheelbarrow, it was great fun!


image258
Vår granne Malcom har en Bobbycar som det också är roligt att bli skjutsad på...
Our neighbour Malcom has a Bobbycar that also is fun to ride on...


image259
Erik är en riktig liten bokmal. Här ligger han och studerar en av sina Max-böcker.
Erik is a true bookworm. Here he's carefully studying one of his books of Sam.


image260
Mamma har byggt en koja till Erik.
Mom has built a little house for Erik.


image262
En heldag med Malte och Janne, här är det megafika. Innan dess var i i lekparken och sen gick vi loss på Maltes leksaker. Det lsutade med att vi stannade över middag och käkade pasta och köttbullar och potatis och grönsaksbiffar. Helmysigt!
A Sunday with Malte and Janne, here a major cakebreak. Before that we'd been at the playground and afterwards we went over Malte's toys. It ended up with them having us for dinner: pasta, meetballs, potatoes and veggie beefs. What a day!


image263
Bus!
Playing around!


image264
Sådan far sådan son.
Like father like son.


image265
Den här gången har Erik byggt en egen liten koja. Trångt men ganska trevligt ställe.
This time Erik made his own little house. A little cramped but very nice place.


image266
Sedan kon då vintern och Erik fick vara med om att bygga en snögubbe i alla fall. Gissa vem som signerade det här konstverket? Just det . Karolina!
Then came winter and Erik got to meet his first snowman. Guess who introduced him? That's right. Karolina!


image267
Och efter tre dagar när vintern var över var det dags för nästa nyhet: Åka cykel. Pappa och Erik åkte på en premiärtur och Erik somnade på vägen hem!
And after three days when our winter was over it was time for some other news: Riding a bike. Dad took Erik for a first experience, and Erik feel asleep on the way home!


Så kan vi förresten också berätta att den första kindtanden har tittat upp, det har varit ganska smärtfritt, än så länge i alla fall!


RSS 2.0