Höstdagar

Ja,

hösten är på allvar här och det är riktigt mysigt, man kan promenera i regnet med ordentliga kläder på, lyssna på hur vinden rasslar i löven och tända en brasa om det känns kallt. Erik och jag har tagit det lugnt och gjort just detta i veckan. Mysigt!

Annars har vi mest ägnat oss åt att se två tänder till titta ut och det har varit förknippat med lite värk för snuttens del tror jag. Plötsligt är napparna väldigt populära - att tugga på, och han har varit lite ledsen och arg emellanåt. Ibland biter han mig i armen eller benet för att få utlopp för sina känslor och när jag säger AJ skrattar han nöjt. Han tror väl att jag skojar.

Det är fortfarande lika roligt att strutta omkring och hålla mamma i händerna men han börjar bli modigare och häromdagen släppte han taget om min ena hand för att sträcka sig efter tvättkorgen. Den är av flätat strå och en av hushållets mer spännande föremål just nu. Han har upptäckt hur han ska dra av locket på den nämligen. Men också soptunnan och en glasskål på rullbordet i vardagsrummet står högt på listan, för att inte tala om badrumsbrunnen och hur kul det är att pilla i den när vattnen rinner ner.

Fingrarna blir mer och mer användningsbara, i veckan har han verkligen övat upp förmågan att plocka små bitar rån och se till att de hamnar i munnen. Det är svårt men det lyckas säkert hälften av gångerna.

De två sista dagarna har varit spännande  för jag tror han har fattat hur han ska göra för att ta sig från sittande till stående på alla fyra. Det är vingligt men igår när vi var hos Bernhard och Virve gjorde han ett par allvarliga försök på raken. Så det kanske blir en krypande bäbis i alla fall, jag trodde för några veckor sedan att han skulle hoppa det stadiet och gå rakt på gå.

Ha det gott!



image115
Vi säger hej då till pappa som ska åka till Bollnäs på skyttetävling över helgen.
We say good bye to daddy who's going to Bollnäs over the weekend for a shooting-competition.



image116
På fredagen tog vi en sväng med grabbarns och deras mammor, först var vi i parken där killarna åt sin lunch och sedan gick vi hem till Lena och Harry när mammorna skulle äta. Köket var fullt! Erik, Malin, Rasmus och Harry.
Friday we spent with  the boys and their mommies, first we went to the playground where the kids had their lunch and then we went home to Lena and Harry when it was our turn to eat. The kitchen was full! Erik, Malin, Rasmus och Harry.


image117
På kvällen hjälptes vi åt med tvätten. Erik häll koll på maskinerna med jag hängde kläder på tork.
In the evening we did the laundry together. Erik was watching the machines while I hung clothes to dry.


image118
På lördagen var det lite kyligt men vi fick en härlig långpromenad på Djurgården med Lotte. Erik gjorde succé på fiket Kruthuset och tyckte det var spännande att kolla in vågorna på vägen hem. Det blåste en del.
Saturday was a little cold but we had a nice, long walk on Djurgården anyway, together with Lotte. Erik was a succés at café Kruthuset and enjoyed watching the waves on the way home. A little windy.


image119
Söndagen hängde vi hemma hos Bernhard och Virve. (Förlåt, kunde inte låta bli...) Som alltid där fick vi massor med god mat och mysigt umgände. Hargryta med egenhändigt inlagda gurkor och plommonkaka. Kan det bli bättre?
Sunday we hung out at Bernhard and Virve's place. (Sorry, couldn't help myself...) Stew an  hare, homemade cournichons and plumcake. Does it get any better?



image120
Två goa killar slappar efter maten.
Two nice guys relax after dinner.


Kram på er alla!
Hugs for all of you!

Kommentarer
Postat av: karolina

ojojoj! det hander saker alldeles for fort! vanta pa mig! aker hem imorn! sa vi ses snart! massor med karlek och tankar till er.k

2007-09-17 @ 15:38:31
Postat av: Helena, Max och Moa

Härliga bilder! Förstår att det blir svårt att få till en resa till Skåneland om ni ska till London också. Det är väl exakt två månader tills Elvy fyller år så vi får väl börja räkna ner nu då ;-). Härligt att läsa att lillkillen har blivit så stor och kan så mycket, man saknar er ännu mer då bara!
Massor av kramar!

2007-09-18 @ 12:15:09
URL: http://pillanopuh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0