Valborg och blåsor på tummen

Glad vår på er alla - för nu är den ju officiellt här!

Vi har haft en skön helg, inte jättevarmt men ändå tillräckligt för mycket utelek och valborgsfirande. Stackars Fredrick har förstås mest varit ute på Lidingö och jobbat med att få båten färdig för söndagens sjösättning. Det gick vägen! Nu väntar Erik ivrigt på att få komma ut och fiska, precis som grannen Malcom (6 år) brukar göra.

I fredags hade vi med oss dagiskompisen Elis för första gången utan hans mamma, det gick jättebra. De lekte och fikade och sedan gick vi ut för att tända brasan och grilla korv tillsammans med våra grannar. När Birgitta, Elis mamma kom från sitt jobb var Erik bekymrad för att Elis inte hade hunnit få sin korv ännu. Men vi hade mat så det räckte till alla... Och det var otroligt spännande med den stora brasan förstås, och fast mamma tjatade och tjatade om att inte gå för nära.... en liten brännblåsa blev det på tummen. Det var en "varm pinne" som Erik fick fatt i som gjorde den. Men det var ingen fara, kanske t.o.m. en lagom skada för att förstå hur varmt, "jättevarmt" egentligen är.

Söndagen tillbringade vi i idel goda vänners lag, först förmiddagslek i trädgården hemma hos Bernhard, Virve och Edith och på kvällen åkte vi hem till dagiskompisen Polly och hennes föräldrar och blev serverade utmärkt kalops med rödbetor, och alkofri öl (!) - det var gott tyckte mamma!

Här kommer lite bilder från vår helg.


Elis och Erik har kul framför brasan.
Erik and Elis at the bonfire on Valborg. ( To celebrate springtime.)



Här eldas det lite av varje, gamla trädgårdsmöbler och annat. Erik har inte druckit av ölen!
Some of the neighbourghs took a chans to get rid of old furniture. And the beer is not Erik's!



Erik och Edith har lite härligt söndagshäng i hängmattan.
Erik and Edith hang out in the hammock.


Hade också tänkt lägga upp en bild med lite mage, men den verkar vara omöjlig att ladda upp. Återkommer om jag hinner innan lillungen kommer ut.

kram kram







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0