En lugn vecka

Hej på er,

veckan som gått har varit lugn, vi har mest hängt här hemma eller gjort små avstickare för att hälsa på vänner. Se nedan! Det har varit skönt för oss båda att varva ner efter vårt härliga men intensiva äventyr under juli. Vi börjat få till ganska exakta mat och sovrutiner och Erik verkar må bra. Tanden växer och han sitter allt bättre även om det just nu är nästan roligare att få stå, eller gå. Han sprätter omkring med sina små ben hej vilt och verkar vilja kuta iväg i en väldig fart. Det lär han väl snart nog göra också...

En annan ny upptäckt är att det är kul att slå med saker mot golvet eller bordet. Och han börjar visa sin vilja allt tydligare. Tar jag något från honom som han inte får ha blir han skitsur och när han äter ska han absolut ha en egen sked att sitta och tugga på. Dubbla skedar vid matningen är ju inget problem men några gånger har vi rykt ihop lite mer. Som tur är går det snabbt över och nästa sekund har han hittat något annat att kasta sig över.

Annars sysselsätter vi oss med att fortsätta resan genom smakriket, (de senaste erövringarna heter blomkål, kalvkött, ägg och hallon), leka med leksaker, titta i bilderböcker och göra ljudillustrationer till och i eftermiddags hade vi kuddkrig - riktigt roligt. Han gillar verkligen att busa och att bli kastad omkring i sängen. Ögonen blir som små spingor och han nästan kiknar av skratt.

Veckans höjdpunkt inträffad dock i onsdags på väg hem från en långlunch med Anna och Lotte. Han ville verkligen inte vara i vagnen men vädret var fint så vi satte oss på en bänk längst med Årstaviken och åt lite banan och drack vatten. Sedan blev han på mycket bättre humör, hängde sig mot bänkryggen och smilade upp sig mot alla som passerade förbi. När det var någon som missade att han stod där och var oemotståndlig så skrek han högt HA! och då fick han naturligtvis både uppmärksamhet och skratt. Det var härligt att se honom ta kontakt med andra så tydligt för första gången.




image62
På egna äventyr.
On his own.


image63
Hälsar på i Malin och Andreas kolonilott. Och Rasmus vaknade så vi fick umgås lite.
We visited Malin and Andreas garden. And Rasmus woke up to play with us for a while.


image64
Tester sina nya skor med moster.
Trying out his new shoes with auntie.


image65
Det är noga med tandborstningen nu! Ser ni tanden?
It's important with dental care! Can you spot the tooth?


image66
En glad kille.
A happy kid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0