Attans!

Hej igen, alla nära och långt borta.

Förra veckan berättade jag att det var lite upp och ned i humöret för Erik, men jag tycker att det redan denna veckan lugnat ner sig något och han har varit på ganska gott humör. Skrattat och busat jättemycket. Mysigt! Framförallt har han hittat några ord och ljud som är himla roliga. När man säger "attans!" t.ex .skrattat han ibland så han kiknar. "Stjärten" är ett annat roligt ord, och så när man smackar högt och mycket.

Vi tycker det är mest roligt att han i veckan har hittat helt nya ljud att göra själv. Från att mest ha testat röstlägen och vokaler har han tydligt gått över till att försöka göra pratljud. "Dädädädä" och "nenene" än så länge men han jobbar stenhårt på att utveckla den nya upptäckten och det är verkligen kul att lyssna till honom. Ikväll satt han som vanligt och plaskade i vasken och pratade och pratade. Det kändes verkligen som om han berättade en hel historia för sig själv, och förde dialog med vattnet, kranen och sina små mått som han leker med. Ska bli spännande att följa de närmsta veckorna.

Annars är det fortfarande det här med att gå omkring som är det roligaste just nu. När man sätter sig ned för att leka med honom sträcker han genast ut sina armar och tar tag om fingrarna på en för att häva sig upp och sedan knatar han iväg. Några gånger när att stått upp har jag släppt taget och han står faktiskt själv ett par sekunder minst. Sedan tror jag han blir rädd för han har börjat gråta båda gångerna.... Så vi ska nog ta det lugnt med det. Fast det är ju häftigt att han är så stadig.

Det blir ju allt kallare här i huvudstaden men vi har trotsat vädret och varit ute och lekt en hel del. En ärvd galondress har åkt på och sedan har vi gått ut på upptäcktsfärd. Han kan sitta länge i sandlådan och känna sanden rinna mellan fingrarna, peta med en pinne och plocka småsten. Det verkar tycker jag som han undersöker alltmer med händerna och stoppar inte genast allt i munnen. Vilket ju är skönt när det handlar om småsten just...

Här kommer veckans bildskörd!


image136
Spana in de nya gaddarna!
Look for a whole new set of teeth!



image137
I onsdags var vi med de andra barnen och föräldrarna från BVC-gruppen i Årstalidens lekpark. Här är tjejerna i gänget: Selma och Edit.
Wednesday we saw the other kids and parents from the child-health station-group on the playground in Årstaliden. Here are the girls of the lot: Selma and Edit.


image138
Erik myser med pappa.
Erik cuddles with dad.



image139
Ja, det är fortfarande lite kladdigt till maten. Men vad gör det när han för första gången har ätit en hel portion?! - Ingenting! Mamma var minst lika lycklig kan tilläggas.
Yes, it's still a little messy at dinner. But who cares when he eats a whole portion for the very first time?! None! Mom was at least just as a happy, I might add.

Fler bilder kommer så småningom...

More pics another day...








Kommentarer
Postat av: karolina

tack för en mysig dag erik! du är världens bästa kille! och din mamma är världens bästa tjej! gör gärna om det, om och om och om igen! bamse kram! moster k

2007-10-08 @ 18:19:51
Postat av: Helena, Max och Moa

Hahah! Lite kladdigt var det ja! Härligt jobbat Erik!
Vi håller på att längta oss sönder och samman här nere i Skåne! Du växer och växer och lär dig nya saker hela tiden och vi vill se!
Massor av kramar!

2007-10-08 @ 21:44:32
URL: http://pillanopuh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0