Säng säng säng sova sova sova

Hej på er,

här går vi på knäna av trötthet, allihop tror jag. Vi är mitt inne i avvänjningen av nattutte och visst gör vi framsteg, men nu har Erik blivit förkyld och fått rejält ont i halsen så jag vill inte låta honom skrika - vilket han ju gör när han inte håller med mig om att det går att somna utan mat i munnen. Så vi har en liten backlash, och inatt sviktade mitt mod men det är bara att hålla ut. Jag har gått upp för att göra välling till honom istället flera gånger, för att tydligt visa för oss båda att han inte är det minsta hungrig egentligen... Då har han bara tittat på flaskan och sedan somnat på direkten i min famn! 

Var nyss inne på på pillanopuh och läste om Max och Moas inskolning på dagis. Vi var på ett idag för att kolla in och ställa oss i kö. Med blandade känslor. Det verkade jättefint och mysigt på alla sätt men det är klart att det är med ett stort gulp man tänker på hur det ska kännas att släppa iväg den lille killen på egna äventyr hela dagarna. Att lita på att någon annan har koll på honom hela tiden, att inte vara där för att trösta när det behövs och inte heller få kikna av skratt tillsammans åt nya roliga saker han upptäcker. Men, men - det steget ska ju tas för eller senare. Det är samtidigt spännande att tänka att han är så pass stor snart att han ska skapa egna relationer till människor, utan vår hjälp och vårt inflytande. Det är ändå skönt att det är ett helt (...) halvår kvar.

Den sista veckan har varit jättemysig - förutom nätterna förstås. Han känns mycket lugnare än på länge, tar sig runt i lägenheten på egen hand, ställer sig upp för att greja med något och sätter sig sedan ned något sånär kontrollerat för att hasa sig vidare. Favoritställena är framför TV:n och spisen, vid badkaret och i sängen. Det är skönt att den värsta klängigheten är över för den här gången. Idag kunde jag tom läsa hela kulturdelen medans han höll på att försöka låsa upp badkaret med mina nycklar. Sedan var det jag som gick ut till honom!
När han känner sig lite trött eller bara vill mysa kryper han upp i sängen (jag har tagit av benen så det går lätt för honom) och rullar runt bland kuddarna eller sitter och bläddrar i någon av sina böcker. Molly är en favorit... För er som vill köpa en liten födelsedagspresent.

Bildmaterialet är från hela januari. Eftersom jag bara hann med julbilder sist.


image200
För två veckor sedan var det här Eriks favoritposition vid bordet. Väldigt charmigt! Och det var helt omöjligt att få ned den där foten. Men sen glömdes den nog bort.
two weeks ago this was Erik's favourite pose at the table. Very charming! Ad impossible to get the fot down. But then I think he forgot about it.


image201
Mys med morbror Jens som kom på besök efter nyår. Kanske var det här vi smittade honom med magsjuka?
With uncle Jens who came for a visit after New year. Maybe it was here we gave him the gastric flu.


image202
En hel eftermiddag medan mamma sprang runt och fejade satt killarna och pillade med smågrejor, satte ihop det gamla babygymmet osv.
A whole afternoon while mom ran around cleaning the boys sat playing with little things, putting the old babytoys back up again and so on.


image203
Erik har satt sig själv i arbete - med att tömma lådan med blöjor på sovrumsgolvet. Det var inte lika kul att lägga tillbaka dem så det fick mamma göra.
Erik has found some real work - emptying the basket with diapers. Since it wasn't as fun to put them back in again mom got to do that.


image204
Efter all julmat kan det vara gott med lite pizza. Erik hugger in på salladen.
After all Christmas food pizza can be pretty tasty. Erik enjoys the salad.


image205
Julgransplundring! Erik och Lotte.
Julgransplundring! (Has no translation that I can find at least.) Erik and Lotte.


image206
Så är ser det ut när en riktigt busunge räcker dig tungan.
This is what it looks like when a little rascal has it on the tip of his tongue.



image207
Ibland går vi till Kulturhuset och leker, där finns massor med spännande saker att hitta på. Bl.a. kan man åka luftballong!
Soemtimes we go to Kulturhuset and play, they have tons of exciting stuff to do. Flying in a hot air ballon for example.


image208
Men det finns massor av saker att hitta på här hemma med förstås. Videon använder ingen längre så den går bra att pilla med. Erik älskar att pilla med saker!
But there are plenty of fun stuff to do at home as well of course. The video is no longer in use so it's allowed to be pokes on. Erik loves to poke on things!


Och jag älskar alla er!
And I love all of you!



Kommentarer
Postat av: Helena, Max och Moa

Hallå?!? Var är ni?!? Vi längtar efter nya bilder! :-)

2008-01-30 @ 12:40:13
URL: http://pillanopuh.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0